ЄС розпочав роботу над довгостроковою підтримкою України

15:06 13 липня 2023 р.

Фото до новини

Двосторінковий документ містить понад дюжину ключових широкомасштабних дій

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Європейський Союз планує довгострокову військову підтримку України, йдеться в документі, що підготував дипломатичний корпус ЄС. Це частина підготовки до обговорення державами-членами безпекових зобов’язань ЄС для України. Беата Пломецька знає подробиці.

Двосторінковий документ містить понад дюжину ключових широкомасштабних дій. Відкриває список фінансування поставок зброї в рамках Європейського фонду миру. Нещодавно фонд був збільшений і зараз становить майже 12 мільярдів євро. У документі зазначено, що цього року ЄС витратить чотири мільярди євро на відшкодування вартості зброї, яку країни-члени постачають Україні. Згодом він буде використаний для фінансування спільних закупівель зброї та відшкодування витрат на поставку більш досконалих систем озброєння.

Крім того, у рамках розширення парасольки безпеки ЄС зобов’язується  до постійного, довгострокового навчання українських солдатів. Нинішня місія ЄС, командування якої розміщена в Польщі, вже підготувала 24 тисячі військовослужбовців і ця цифра має бути збільшена.

У документі також йдеться про співфінансування поставок, зокрема, ракет і винищувачів, а також спеціальну підтримку для обслуговування та ремонту переданої техніки. Також є декларація щодо тіснішої співпраці європейської та української промисловості, обміну розвідданими та передачі супутникових фото.

Байден вкотре запевнив Україну у підтримці

Столтенберг уже сказав, коли Україна стане членом НАТО

Саміт у Вільнюсі наблизив перемогу України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів