Героям УПА дадуть на Львівщині по одному прожитковому мінімуму для працездатної особи

20:12 18 травня 2021 р.

Фото до новини

Допомога з нагоди Дня Героїв виплачується за місцем проживання чи реєстрації одержувача шляхом перерахування коштів банківським установам на їх особові рахунки або через державні підприємства поштового зв’язку.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.  У найближчу неділю, 23 травня, Україна святкуватиме День Героїв. Це щорічне свято, встановлене на честь українських вояків – борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також Героїв Небесної Сотні та сучасної російсько-української війни. 

Щороку в обласному бюджеті, в рамках реалізації Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області, передбачаються кошти на виплату адресної грошової допомоги ветеранам Української Повстанської Армії, вдовам (вдівцям) політв’язнів і вдовам (вдівцям) ветеранів Української Повстанської Армії.

На зазначену мету уже скеровано 659,2 тис. грн, що дозволить надати одноразову допомогу 288 ветеранам Української Повстанської Армії, вдовам (вдівцям) політв’язнів і вдовам (вдівцям) ветеранів Української Повстанської Армії.

Розмір такої допомоги цього року визначено в розмірі прожиткового мінімуму для працездатної особи, а це  – 2270 гривень для одного одержувача.

Допомога виплачується за місцем проживання чи реєстрації одержувача шляхом перерахування коштів банківським установам на їх особові рахунки або через державні підприємства поштового зв’язку.

У Карпатах стріляли: українські січові стрільці зустрілися в бою з російським вйськом

Встановлені прізвища понад 18,5 тисячі жертв радянського терору, похованих у Биківні

На Львівщині вшанували вояка дивізії Галичина, учасника Норильського повстання

У Польщі поставлять пам'ятник українському священнику-рятівнику Омеляну Ковчу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів