Генсек НАТО дійшов висновку про розгляд Росією можливості подальшого втручання в Україну (відео)

17:58 19 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Так Андерс Фог Расмуссен прокоментував збільшення присутності військ РФ на її західному кордоні.


Відео: ДИВАН ОНЛАЙН

Агенція УНІАН інформує сьогодні, 19 червня, в повідомленні «Генсек НАТО припускає, що РФ розглядає можливість подальшого вторгнення в Україну»:

«Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен говорить, що збільшення присутності російських військових на кордоні з Україною виглядає так, що Росія «розглядає можливість подальшого втручання». Про це генсек альянсу заявив у четвер в Лондоні, виступаючи у Чатман-Хаусі», –повідомили власному кореспонденту УНІАН в штаб-квартирі НАТО.

Він підтвердив, що в НАТО зараз бачать нове російське військове нарощування – «принаймні, більше кілька тисяч російських військ розгорнені на кордоні з Україною, і ми бачимо військові маневри в районі України». «Якщо вони розгортаються, щоб закрити кордон і зупинити потік зброї і бойовиків, це було б позитивним кроком. Але це не те, що ми бачимо. Я вважаю це дуже сумним кроком назад. Здається, що Росія розглядає можливість подальшого втручання», – вважає Расмуссен.

У зв’язку з цим, генсек НАТО висловив впевненість у тому, що, якщо «Росія буде втручатися далі, міжнародне співтовариство повинно твердо реагувати». «Це означає більш глибокі санкції, які б мали негативний вплив на Росію», – додав він».

Як інформував «Щоденний Львів», війська Росії на кордоні – в підвищеній бойовій готовності: очікують «провокації «Правого сектора», у напрямку України вишикувалася колона російської бронетехніки протяжністю до 15 км, до українського кордону стягують російські винищувачі Су-34, а також перекидають підрозділи російських десантно-штурмових дивізій, причому деякі російські військовослужбовці одягнені у форму Збройних сил України, а на Луганщині терористи маскуються в нацгвардійців, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук заявив: «Підтягування російських військ до кордону з Україною – це глобальна провокація. Російські диверсанти в українській військовій формі, які зараз стирчать біля кордону, – це інструмент такої провокації. Не здивуюся, якщо завтра на кордоні розпочнуться незрозумілі і вкрай резонансні дії ряджених «українських військових», які дадуть Путіну привід вживати найнеадекватніші дії проти України. Треба пам'ятати, що провокатор Гітлер, який кинув половину світу у вогонь війни – дитина порівняно з провокатором Путіним. Останній не показав і десятої частини тієї підлості й підступності, на які здатний».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів