Екстрене засідання сесії Херсонської облради: жодної псевдореспубліки на території області не буде (відео)

21:33 12 березня 2022 р.

Фото до новини

Відбулось екстрене засідання сесії Херсонської обласної ради, на якому депутати підтримали територіальну цілісність України.

Про це повідомив депутат облради Сергій Рибалко, пише Dailylviv.com.

Депутати 44 голосами ухвалили звернення про те, що «Херсонщина — це Україна» і жодної псевдореспубліки на території області не буде.

Як повідомив в ефірі Громадського депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, російські окупанти хочуть легалізувати на Херсонщині «адміністрацію» через ради різних рівнів, а кінцевою метою є обласна рада. Деяким обласним депутатам уже телефонували з пропозицією про «співпрацю».

Сергій Хлань розповів, що зранку 12 березня отримав дзвінок від окупантів, які називають себе «представниками нової адміністрації Херсонської області».

«Однозначно [від співпраці] я відмовився, тому що співпрацювати з ворогом ні ми, ні мої однопартійці та, думаю, більшість депутатів Херсонської обласної ради не будемо», ㅡ сказав він.

Хлань розповів, що 3-4 дні тому в Херсон зайшла росгвардія, яка зайняла будівлю ОДА. А 12 березня на будівлі Управління СБУ в Херсонській області вивісили російський прапор разом із прапором Херсонської області.

Наступна країна, яку бажатиме захопити Путін, – це Литва, - секретар РНБО

Лікарні і морги у Гомелі та Мозирі переповнені російськими військовими, - ЗМІ

Росіяни розстріляли колону жінок та дітей на Київщині

Путіна можуть усунути від влади ключові люди в Кремлі, – екскерівник МЗС Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів