Ексрадник Меркель боїться Третьої світової війни і Путіна

20:23 12 квітня 2022 р.

Фото до новини

Поставки важкої зброї в Україну - це потенційно «шлях до Третьої світової війни», - сказав ексрадник Анґели Меркель Еріх Вад.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com. Колишній військово-політичний радник ексканцлерки Німеччини Анґели Меркель, колишній бригадний генерал Еріх Вад виступив проти поставок важкої зброї в Україну. Про те, що це потенційно «шлях до Третьої світової війни», він сказав в інтерв'ю агентству dpa. Він також застеріг, щоб путіна не таврувати, як деспота, з яким не можна розмовляти.

За словами Вада, складні системи зброї, такі як танк «Леопард» чи БМП «Мардер», можна експлуатувати та використовувати належним чином лише після тривалого навчання, а отже на даний момент чи в найближчому майбутньому така техніка українцям не потрібна.

«Зараз ми ведемо багато військової риторики з добрими намірами. Але, як відомо, дорога в пекло завжди вимощена добрими намірами. (...) Якщо ми не хочемо Третьої світової війни, рано чи пізно ми повинні відійти від логіки військової ескалації і почати переговори», - сказав Вад.

Dpa пише, що колишній радник Меркель «застерігав не відмовляти президенту росії владіміру путіну в людяності і не називати його «хворим деспотом», з яким більше не можна говорити». Він сказав, що війна в Україні, хоча й незаконна та жахлива, є частиною ланцюга подібних воєн, які нещодавно велися. «На війні гинуть невинні люди. Так виглядає війна. На жаль, це частина цієї системи», - сказав колишній радник Анґели Меркель Еріх Вад.

З цією Росією не може бути повернення до нормального життя, - президент ФРН

Зеленський запросив Меркель і Саркозі відвідати Бучу

Джо Байден і Ангела Меркель зрадили Польщу та Україну: як у Мюнхені-1938 зрадили Чехословаччину

3 квітня, 14 років тому. Був шанс запобігти, щоб Росія не прийшла, - Зеленський

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів