Ексльвів'янин Тарас Козак, якого розшукує СБУ, лікується у Білорусі

20:59 28 червня 2021 р.

Фото до новини

Підозрюваний у держзраді нардеп від "ОПЗЖ" Тарас Козак 31 травня заплатив у Білорусі за оренду житла 1,3 мільйона гривень

26 червня нардеп Тарас Козак подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Згідно з ними, 31 травня Козак продав у Білорусі валюту на суму 1 340 873 грн, а також заплатив за оренду нерухомого майна 1 319 291 грн.

Про це повідомила Українська правда, пише Dailylviv.

Що передувало: 13 травня один із лідер "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук заявив, що його соратник Тарас Козак перебуває на лікуванні у Білорусі.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що має іншу оперативну інформацію. 

Козак не надсилав до Верховної Ради лікарняний.

Передісторія:

11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку оголосили про підозру. Їм інкримінують вчинення державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 ККУ).

У СБУ наголосили, що мають "аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці даних осіб з країною-агресором". Досудове розслідування триває.

13 травня суд посадив Медведчука під домашній арешт, а 14 травня на нього вдягнули електронний пристрій контролю.

Адвокати Медведчука внесли апеляцію на його домашній арешт. Також подав апеляцію Офіс генпрокурора: наполягає на триманні під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн 930 грн. Суд залишив Медведчука під домашнім арештом.

Служба безпеки України отримала дозвіл на затримання нардепа Тараса Козака.

Медведчука і Козака підозрюють у держзраді: що відомо

Верховний Суд розглядає позов Тараса Козака до Володимира Зеленського

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів