Дві ініціативи президента США для допомоги Україні (трансляція з Білого дому)

17:40 28 квітня 2022 р.

Фото до новини

Президент США Джозеф Байден планує передати до Конгресу запит на збільшення допомоги Україні, а також законопроект, який розширить можливості уряду США вилучати активи російських олігархів і спрямовувати кошти, отримані від таких активів, на допомогу Україні.

Таке оголошення очікується під час звернення Байдена в четвер, повідомили в Білому домі. Про це інформує Голос Америки, пише Dailylviv.com.

"Президент Байден надішле пропозицію всеохопного пакету законодавства, який посилить спроможності уряду Сполучених Штатів з притягнення до відповідальності російського уряду і російських олігархів за війну, яку президент Путін розв'язав проти України", - йдеться в повідомленні.

У Білому домі зауважили, що робота з відстеження і замороження російських активів вже триває. Країни ЄС повідомляють про замороження активів на суму більше, ніж 30 мільярдів доларів, включаючи човни, гелікоптери, нерухомість ті предмети мистецтва на суму майже 7 млрд дол.

США запровадили санкції і заблокували судна і літаки на суму, що перевищує мільярд доларів, а також заморозили сотні мільйонів доларів представників російських еліт на банківських рахунках у США. Іспанія, як повідомляє Міністерство юстиції США, заарештувала яхту вартістю 90 млн дол., що належить підсанкційному російському олігарху Віктору Вексельбергу. У Білому домі також наголосили на нещодавніх санкціях США проти мережі, організованої Костянтином Малофєєвим, яка, за звинуваченнями, використовується для ухилення від санкцій.

Звернення Джозефа Байдена щодо України (відео наживо)

Джо Байден хотів дати Україні сучасну зброю ще у 2015 році. Хто був проти

Президент США схвалив надання Україні 13,6 млрд доларів допомоги

США доставлять зброю Україні впродовж кількох діб

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів