Депутатам Верховної Ради бракувало кнопки - сенсорної

12:45 2 березня 2021 р.

Фото до новини

Голова ВР Дмитро Разумков переконаний, що використання системи зчитування відбитку пальця унеможливить неперсональне голосування. А встановлення кнопки не знімає питання подальшої модернізації системи голосування в парламенті.

Верховна Рада України почала використовувати в залі пленарних засідань так звану "сенсорну кнопку", що зчитує відбиток пальця. Як зазначив голова ВР Дмитро Разумков, відкриваючи засідання у вівторок, 2 березня, використання сенсорної кнопки дасть змогу унеможливити неперсональне голосування, повідомляє DW з посиланням на "Інтерфакс-Україна", пише Dailylviv.

Депутати перед засіданням протестували цю систему. Крім того, в сесійній залі українського парламенту працюватимуть додаткові камери відеоспостереження. Як повідомлялося, напередодні, 1 березня, Разумков висловив переконання, що сенсорна кнопка голосування, яка зчитує відбиток пальця, не дозволятиме "застосовувати кнопкодавство в стінах Верховної Ради".

Спікер ВР пояснив, що в разі безперебійної роботи сенсорної кнопки немає сенсу прив'язувати картки депутатів до місця, тому що вона робить неможливим одночасне натискання більше, ніж з одного робочого місця. При цьому він зазначив, що встановлення кнопки не знімає питання подальшої модернізації системи голосування в парламенті.

Нещодавно Дмитро Разумков погрожував позбавленням депутатського мандата законодавцям-прогульникам і всім причетним до "кнопкодавства".

Суд у смартфоні: Президент обіцяє якісні зміни в судовій системі

Заступником голови ЛОДА стане заступник голови Чернігівської ОДА

Україною не можуть керувати громадяни Російської Федерації, як це було при Януковичу, - РНБО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів