Данія та Нідерланди тренуватимуть українських пілотів на винищувачах F-16

09:33 16 червня 2023 р.

Фото до новини

«Літакова коаліція» сформована.

«Літакова коаліція» сформована — Данія та Нідерланди забезпечать підготовку наших пілотів на винищувачах F-16. Про це під час візиту до штаб-квартири НАТО в Брюсселі повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, пише Dailylviv.com.

«Це лише перший крок. Зовсім скоро ми побачимо й інші країни, які доєднаються до коаліції. До липня буде готова програма, яка передбачатиме послідовний план підготовки наших військових», - зазначив міністр.

У рамках засідання у форматі «Рамштайн», окрім «літакової коаліції», було обговорено питання ППО, боєприпасів, артилерії.

«Сьогодні понад 50 країн стоять пліч-о-пліч з Україною в цій неспровокованій війні, розпочатій росією. Я дякую Ллойду Остіну за його лідерство, а також дякую всім нашим друзям і партнерам за непохитну підтримку», - наголосив міністр оборони України.

Окрім того, відбулася надважлива зустріч Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони — врешті від 2016 року вдалося розблокувати цей формат співпраці.

«Зовсім скоро він зміниться на рада "Україна-НАТО», що передбачатиме набагато більш розширені права та можливості України», - сказав Олексій Резніков.

Наостанку, міністр оборони України повідомив про створення ІТ-коаліції, в якій візьмуть участь Естонія та Люксембург, котрі надаватимуть свою підтримку у сфері ІТ та кіберзахисту.

Канада приєднується до Коаліції бойових літаків

В Україну прилетять F-16: генсек НАТО вірить у це

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів