Блінкен зустрівся з Лавровим - говорили 10 хвилин: про що

15:21 2 березня 2023 р.

Фото до новини

Держсекретар США Ентоні Блінкен провів коротку незаплановану розмову із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у кулуарах зустрічі G20 у Нью-Делі.

Про це повідомляє CNN з посиланням на офіційного представника Держдепартаменту, який подорожував з Блінкеном, пише Dailylviv.com.

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся зі своїм російським колегою, міністром закордонних справ Сєргєєм Лавровим на полях G20 у Нью-Делі, 

Зустріч відбувається на тлі високої напруженості навколо України, а також призупинення Росією Нового договору про ядерну зброю СНО.

Блінкен і Лавров розмовляли приблизно 10 хвилин, сказав той же чиновник. У розмові Блінкен закликав Росію звільнити Пола Уілана та відновити участь у Новому СНО, а також підкреслив підтримку США України, повідомляє джерело.

Речниця російського МЗС Марія Захарова підтвердила CNN, що зустріч відбулася.

“Блінкен попросив зв’язатися з Лавровим. На ходу, в рамках другої двадцятки, спілкувався Сергій Вікторович (Лавров). Ніяких переговорів, зустрічей тощо не було», – сказала вона.

Джерело також повідомило, що ця зустріч була незапланованою і що секретар Блінкен був тим, хто підійшов до Лаврова на полях зустрічі міністрів закордонних справ G20 у Нью-Делі.

Востаннє Блінкен і Лавров особисто зустрічалися перед російським вторгненням.

Раніше Блінкен заявив, що зустріч міністрів фінансів G20 була "затьмарена" війною в Україні.

«На жаль, ця зустріч знову була затьмарена неспровокованою та невиправданою війною Росії проти України, навмисною кампанією знищення цивільних цілей та її нападом на основні принципи Статуту ООН», — сказав він.

Справедливий мир не підтверджує захоплення території однієї держави іншою, - Блінкен

Шлях до мирного плану пролягає через перемоги на полі бою

Сенат США проголосував за проєкт бюджету на 2023 рік, який включає допомогу Україні - $45 млрд

Чому США не збили китайську повітряну кулю, але відклали візит держсекретаря в Пекін

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів