Австрія закрила країну для іноземних туристів: поважні причини як винятки

21:13 21 листопада 2021 р.

Фото до новини

Особи, які прямують до Австрії з поважних причин, повинні мати сертифікати, оформлені на англійській або німецькій мові зі зазначенням кількості зроблених доз і типу вакцини.

Про це повідомило у ФБ Посольство України в Республіці Австрія, пише Dailylviv.com: "Починаючи з 22 листопада 2021 року на території Австрії діє загальнодержавний карантин для усіх категорій громадян (вакциновані/невакциновані).  

Через закриття готелів, хостелів, торгових центрів, кафе та ресторанів поїздки до Австрії з туристичною метою є неможливими.

Для осіб, які прямують до Австрії з поважних причин (відвідування родичів, лікування, сімейні обставини, службові поїздки, весілля, похорон тощо) діють вимоги, що викладені нижче.

В’їзд без реєстрації та без карантину (з 22.11.2021 року):

З сертифікатом про повну вакцинацію однією з наведених нижче вакцин, якщо остання вакцинація, необхідна для повної імунізації, була зроблена більше, ніж за 14 днів до в’їзду. Сертифікат про вакцинацію вважається дійсним тільки 9 місяців після останньої дози вакцинації.

З підтвердженням про одужання після захворювання на COVID-19 (медична або офіційна довідка про те, що інфекція була подолана за останні 180 днів, оформлена англійською або німецькою мовами.

Медична довідка про наявність нейтралізуючих антитіл більше не вважається доказом перенесеної хвороби!

Сертифікати вакцинації/одужання у додатку “Дія”, паперові сертифікати з порталу “Дія” з QR-кодом та паперові свідоцтва від сімейного лікаря (т.зв. жовтий сертифікат) визнаються австрійською стороною, однак вони мають бути оформлені виключно на англійській або німецькій мові із зазначенням кількості зроблених доз і типу вакцини.

Визнані в Австрії вакцини: Comirnaty (INN) від BioNtech/Pfizer; Vaxzevria COVID-19 Vaccine AstraZeneca / Covishield від Serum Institute of India; COVID-19 Vaccine Janssen від Johnson & Johnson; mRNA-1273 Covid-19 Vaccine від Moderna; Sinopharm / BIBP SARS–CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated, Sinovac-CoronaVac vaccine".

Надія міністра: тотального закриття кордонів ЄС для України не буде

5 міст світу, яких не зіпсувала пандемія коронавірусу, - рейтинг the Economist

Хорватія з 1 квітня прийматиме не лише вакцинованих туристів

Як країни-сусіди України закрили державні кордони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів