Аеропорт Донецька обстрілюють з «Градів» і мінометів (відео)

19:38 16 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

У прес-центрі АТО запевнили в п’ятницю: «Українські захисники, як і раніше, утримують Донецький аеропорт і не збираються його залишати».


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 16 січня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції складна, але контрольована військовими сил АТО. Найбільше загострення, як і раніше, спостерігається у Донецькому аеропорту.

Там цілий день триває запеклий бій. Нашими військовими було зафіксовано застосування терористами газу. Конкретний тип застосованої речовини не встановлено, але, вочевидь, це один з різновидів сльозогінного газу.

Впродовж дня бойовики безуспішно намагалися відтіснити українських героїв з нового терміналу. На даний час бої за аеропорт продовжуються.

О 17 годині 15 хвилин терористи почали вести вогонь по аеропорту з мінометів та «Градів». Українські захисники, як і раніше, утримують Донецький аеропорт і не збираються його залишати.

О 15.10 відбулося бойове зіткнення і поблизу Мар’їнки (місто та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ»). – «ЩЛ»), що неподалік аеропорту. Воно було нетривалим по часі, українські військові дали відсіч.

Також бандформування активно обстрілювали населені пункти у районі летовища. Під артилерійський вогонь терористів потрапили Піски (селище в Ясинуватському районі Донеччини неподалік Донецького аеропорту. – «ЩЛ»), Опитне й Тоненьке (села в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»).

Не менш напружено сьогодні й на Дебальцівському напрямку. Опівдні поблизу Орлово-Іванівки (село в Шахтарському районі Донеччини. – «ЩЛ»), відбулось бойове зіткнення. Бойовики пішли у наступ за підтримки мінометів та танків. Наші воїни атаки бандформувань успішно відбили, завдавши їм втрат.

Загалом же в зоні АТО, з 6.00 до 18.00, незаконні збройні формування 37 разів обстріляли позиції українських військових. Терористи продовжують активно застосовувати реактивні системи залпового вогню, як по позиціях наших сил так і по прифронтових населених пунктах. Так, з «Градів» бойовики накрили Щастя (місто в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»), Трьохізбенку (село в Новоайдарському районі Луганщини. – ЩЛ»)  й Кримське (село в Слов'яносербському районі. – «ЩЛ») на Луганщині, а по Миколаївці Донецької області (у ній села з такою назвою розташовані п’яти районах – Артемівському, Волноваському, Костянтинівському, Красноармійському й Тельманівському. – ЩЛ») вони стріляли з мінометів, артилерії та протитанкових керованих ракет».

Про це повідомляється в п’ятницю на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» та в дайжесті новин, оприлюдненому речником АТО Леонідом Матюхіним в ефірі Військового телебачення України.

Як інформував «Щоденний Львів», за даними журналіста Юрія Бутусова, приблизно половина нового терміналу аеропорту й низку спостережних пунктів на його території зайняті нашими військовими, журналіст Петро Шуклінов передав у п’ятницю: «Бійці пишуть з аеропорту, що терміново потрібна підтримка»; боєць з позивним «Шаман» повідомив у п’ятницю з головного летовища Донеччини, що загинув ще один його захисник, поранено – 10-х; журналіст Андрій Цаплієнко повідомив у п’ятницю: «У наших сил у Кіборгпорту після бою – двоє загиблих і дев’ятеро поранених, кадировців у підвалі військові підірвали, артилерія дуже потужно підтримала наших», а Юрій Бутусов розповів також 16 січня: «Зранку було тихо. Потім противник здійснив новий штурм – точно за сценарієм минулих двох діб: прицільний вогонь танків, артобстріл, потім ближній бій силами штурмових груп. Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, атаку відбито»; захисник  аеропорту Василь повідомив сьогодні, 16 січня, в ефірі телеканалу «112 Україна»: «Я хочу сказати, що у нас залишилися боєприпаси ще на один бій, після чого ми вже будемо без всього. Кажуть, що «тримайтеся», ось це слово... піднімає не дух, а душу до небес, бо більше нічого не можна сказати. І останнє, що я хочу сказати, що буде вже останній бій, більше, мабуть, і не вийду на зв'язок».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів