Захисники Донецького аеропорту відбили штурм і підірвали «кадировців», але втратили двох бійців, – журналісти (+відео)

16:30 16 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки журналіста Андрія Цаплієнка в інтернет-мережі «Facebook»

Журналіст Андрій Цаплієнко повідомив у п’ятницю: «У наших сил у Кіборгпорту після бою – двоє загиблих і дев’ятеро поранених, кадировців у підвалі військові підірвали, артилерія дуже потужно підтримала наших. Аеропортнаш, одним словом».


Відео: «112 Україна»

Журналіст Андрій Цаплієнко повідомив сьогодні, 16 січня, про ситуацію в аеропорту Донецька: «У наших сил у Кіборгпорту після бою – двоє загиблих і дев’ятеро поранених, кадировців у підвалі військові підірвали, артилерія дуже потужно підтримала наших. Аеропортнаш, одним словом. На третьому ще мотороли затрималися. Їх правосеки збираються вибивати»

Андрій Цаплієнко написав це своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість його колега за фахом Петро Шуклінов передав у п’ятницю:

«Пише командир групи ДРГ (диверсійно-розвідувальної групи. – «ЩЛ»), боєць Кіровоградського спецназу з Донецького аеропорту: «...Щодо газу не зовсім правда. Взяли кадирівців. Будемо колоти». Ще: «З кадирівців зірвали погони, стоять на колінах і плачуть». І ще: «Ми на своїй землі! Ми переможемо!».

Петро Шуклінов написав це своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, головний редактор інтенет-видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов розповів сьогодні, 16 січня:

«Донецький аеропорт, 14,00, 16 січня. З ранку було тихо. Потім противник здійснив новий штурм – точно за сценарієм минулих двох діб: прицільний вогонь танків, артобстріл, потім ближній бій силами штурмових груп.

Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, атаку відбито. Після цього активні дії припинилися. Зараз рідкісні постріли звучать, але російські підрозділи «Спарти» влаштували димову завісу в терміналі для прикриття евакуації своїх численних поранених і вбитих. Все в диму.

Наразі – спокійно. Але навряд чи це надовго. Боєм в районі аеропорту зараз керує особисто комбриг 93-ї бригади Мікац – це гідний командир, який чудово розуміє обстановку. Але оперативні рішення приймає не він.

Наші тримаються. Хоча це і не просто. Потрібні масштабні дії».

Юрій Бутусов написав це своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», за даними журналіста Юрія Бутусова, приблизно половина нового терміналу Донецького аеропорту, а також низку спостережних пунктів на його території зайняті українськими військами і надійно обороняються, натомість боєць Василь повідомив у п’ятницю:  «...Ми прорвалися, вийшли на другий поверх, оскільки терористи захопили вже з того боку, де повалили стінку, і третій, і четвертий поверх. І вони зверху атакують нас майже кругом. Дуже важко... Їм набагато простіше стріляти по нас, ми в колі»; своєю чергою, журналіст Петро Шуклінов передав сьогодні, 16 січня, про ситуацію в аеропорту Донецька: «Прямо зараз триває бій: «Нас закидуюють гранатами, а з боку луплять гранатометами». Це від кіборга. Потрібно ще більше допомоги хлопцям. Тому що все повторюється. Бійці пишуть з аеропорту, що терміново потрібна підтримка. Терміново»; боєць з позивним «Шаман» повідомив у п’ятницю з головного летовища Донеччини, що загинув ще один його захисник, поранено – 10-х.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів