Абрамович переписав статки на семеро своїх дітей перед вторгненням РФ до України

21:30 6 січня 2023 р.

Фото до новини

А Україна попросила Білий дім не запроваджувати проти Абрамовича санкції після того, як бізнесмен став неофіційним посередником у мирних перемовинах.

Про це повідомляє видання The Guardian, у розпорядженні якого опинилися відповідні документи, пише Dailylviv.com.

Російський олігарх Роман Абрамович за три тижні до війни переписав на сімох своїх дітей активи пов'язаних з ним трастів — на суму щонайменше $4 млрд, хоча загальна вартість може бути набагато вищою. 

Наймолодшому з нових бенефіціарів - 9 років. Багато документів про зміну власників було анонімно передано The Guardian. Згідно з документами, до лютого 2022 року Абрамович був єдиним бенефіціаром щонайменше 10 трастів на Кіпрі та острові Джерсі (юрисдикція Британії). Але 4 лютого – практично одним махом – у трасти почали вносити поправки, бенефіціарами яких було призначено семеро дітей Абрамовича. 

Відповідно до законодавства США, якщо особа, щодо якої введено санкції, прямо чи опосередковано володіє 50% або більше акцій компанії, її активи можуть бути заморожені. Правила Великобританії та ЄС аналогічні, але дозволяють заморожувати активи, коли особа володіє менше ніж 50% компанії, якщо вона здійснює прямий чи опосередкований контроль над нею.

The Guardian зазначає, що реорганізація трастів може ускладнити зусилля щодо забезпечення дотримання санкцій проти олігарха і потенційно зірвати спроби заморозити його активи. Абрамович, який має російське, ізраїльське та португальське громадянство, не внесено до списку санкцій США. Повідомляється, що Україна попросила Білий дім не запроваджувати проти нього санкції після того, як бізнесмен став неофіційним посередником у мирних переговорах.

Санкції проти Абрамовича були введені Великобританією та Євросоюзом у березні 2022 року. Абрамович заперечує фінансові зв'язки з Кремлем і подав до суду, щоб скасувати запроваджені проти нього санкції ЄС.

Абрамович, який курсував між Москвою, Львовом, і ще двоє українських переговорників мали симптоми отруєння, - ЗМІ

Андрій Шевченко понад 10 років працював на Романа Абрамовича

Російський мільярдер, уродженець Львова, вирішив отримати українське громадянство

Уродженець Львова перекаже Україні $1 млрд за звільнення від санкцій ЄС і Великобританії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів