9 з 10 українців прагнуть євроінтеграції України, - опитування

00:10 2 липня 2022 р.

Фото до новини

За приєднання до НАТО виступають 73 відсотки респондентів.

Вступ України до ЄС підтримують 90 відсотків українців. Такими є результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), оприлюднені 30 червня.

"Українці єдині в бажаннях та очікуваннях щодо вступу до Європейського Союзу та НАТО. Дев'яносто відсотків респондентів на національному рівні хочуть, щоб Україна стала членом Європейського Союзу, при цьому найменші показники на Сході та Півдні на рівні 84 відсотків", - йдеться у пресрелізі КМІС, повідомляє DW, пише Dailylviv.com

Тим часом за інтеграцію до Північноатлантичного Альянсу виступають 73 відсотки громадян. Загалом українці віддані демократичному розвитку країни, зазначають соціологи, - історичні 94 відсотки респондентів вважають важливою повноцінно функціонуючу демократію.

Крім того, як стверджують у КМІС, українці демонструють безпрецедентний оптимізм щодо майбутнього, адже 87 відсотків респондентів вірять у оптимістичний сценарій розвитку України. 

Водночас повномасштабна війна РФ впливає на життя та фінансове становище громадян, констатують соціологи, - лише п'ять відсотків опитаних повідомили, що живуть комфортно на нинішній дохід. Попри це, майже 80 відсотків респондентів допомагають армії і дев'ять з десяти людей не готові на територіальні поступки заради миру.

"Єдиним прийнятним сценарієм припинення війни для українців є повернення Україною території, яку вона контролювала до 2014 року, що включає ввесь Донбас і Крим", - зазначають у КМІС.

Як зазначають соціологи, найбільше українців довіряють Збройним силам України (97 відсотків), президенту Володимиру Зеленському (85 відсотків), а також уряду (56 відсотків) і Верховній Раді.(40 відсотків) .

Один відсоток українців має таємну думку щодо вступу України до Євросоюзу, - соціологія

Більшість українців вірить у перемогу над росією через пів року- рік, - опитування

Більшість українців вірить у перемогу над росією через пів року- рік, - опитування

Більшість опитаних впевнені, що Україна відіб'є напад Росії

Скільки часу треба Україні для перемоги над Росією: опитування

Україна зможе перемогти у війні з Росією вже у найближчі кілька тижнів, - дослідження

9 з 10 українців вірять, що Україна зможе відбити напад Росії, а 8 - візьмуться за зброю

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів