Україна мусить перемогти у цій війні і повернути собі всі території

20:31 1 липня 2022 р.

Фото до новини

1 липня розпочала роботу Група з питань міжнародних безпекових гарантій для України.

Серед політиків і експертів, які беруть участь у цій групі, є представники Польщі, США, Великої Британії, Швеції та інших країн.  Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.    

У п’ятницю у Києві відбулося перше засідання Групи з питань міжнародних безпекових гарантій для України. У засіданні дистанційно взяла участь євродепутатка від Польщі Анна Фотиґа, яка заявила, що Україна має перемогти у війні з Росією і повернути собі всі території.

До консультаційної групи ввійшли також керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен, колишні прем’єр-міністри, міністри закордонних справ, дипломати й політики зі Швеції, Великої Британії, США і Німеччини, а також експерти, зокрема директор варшавського Центру східних досліджень Адам Ебергардт.

«Україна мусить перемогти у цій війні та повернути всі свої міжнародно визнані території», – сказала Анна Фотиґа. За словами євродепутатки, метою групи є напрацювання механізму, який унеможливить повторення актів агресії і спроб Росії реалізувати неоімперіалістичні амбіції.

«Новий механізм має бути ширшим і набагато конкретнішим за всі чинні гарантії, які виявилися неефективними проти агресії Росії та відкритого порушення міжнародного права», – підкреслила Фотиґа. 

Головним завданням консультаційної групи є напрацювання ефективних всебічних гарантій безпеки для України, які б захистили її від нової потенційної агресії з боку Росії. Президент України Володимир Зеленський з перших днів війни говорить про те, що це міг би бути формат U24 (United24) – своєрідна служба порятунку для країн, які впродовж 24 годин у разі нападу іншої країни надають країні, на яку вчинено напад, конкретну допомогу: військово-технічну, економічну, політичну, гуманітарну.

Великобританія за повний відхід російських військ з території України

Британія не могла би бути в авангарді підтримки України, якби вона все ще була в ЄС, - Джонсон

Навіщо Великобританія допомагає Україні смертоносними озброєннями

Франція хоче, щоб Україна повернула контроль над Кримом у рамках військової перемоги над Росією

Як тільки українці отримають обіцяну зброю, Керченський міст стане ціллю №1, - генерал-майор

Країни НАТО визнали росію головною загрозою для Альянсу: військо зросте до 300 тис

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів