Відділ освіти очолила бухгалтерка без диплому педагога: вперше в Україні у Буській громаді на Львівщині

14:57 7 серпня 2021 р.

Фото до новини

Днями міський голова Буська Ростислав Сліпець представив для працівників освіти нового в.о. начальника відділу освіти, культури, молоді. Керівницею стала головна бухгалтерка цієї структури Марія Ричель – рідна сестра нинішньої секретарки виконавчого комітету Буської міської ради Галини Палки.

Попереднього керівника Богдана Глуховецького звільнено та представлено нового в.о. начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради – головного бухгалтера цієї структури. Її призначення серед педагогів викликало обурення, повідомив  Буський медіа портал, пише Dailylvivcom.

Днями міський голова Ростислав Сліпець представив для працівників освіти нового в.о. начальника відділу освіти, культури, молоді. Ним стала головна бухгалтерка цієї структури Марія Ричель – рідна сестра нинішньої секретарки виконавчого комітету Буської міської ради Галини Палки. Вона, за твердженням медіа порталу, не має педагогічного диплому.

Серед педагогів Бущини це призначення викликало обурення. У соцмережах вони діляться думками щодо неприпустимості, щоб освітою керувала людина без відповідної педагогічної освіти.

«Все зрозуміло! Сліпець призначив Ричель на посаду, бо вона - рідна сестра секретарки виконавчого комітету Галини Палки»,– обурюється педагогиня із Чанижа.

«Слів немає… Бухгалтер керуватиме освітою без відповідної освіти. Це вперше в Україні…», – висловилась інша педагогиня із Буської ЗОШ №2.

«Очевидно настав кадровий голод у Буській громаді… В Україні «кумівство», «братерство» і «сестринство» не покине нас ніколи…», – пише інша педогиня із Буської ЗОШ №1.

«Шкода Богдана Любомировича Глуховецького – це достайна людина, яка вболівала за освіту всією душею. Сліпець у своєму репертуарі: використовує людей і викидає…», – пише ще одна педогиня із Ожидівської школи.

«Про призначення Ричель мова йшла ще зі січня цього року. Та непанське це діло було їй починати роботу з початку створення громади. Знайшли Любомировича як цапа-відбувайла. Він здійснив всі реєстраційні дії по відділу, заново відродив освіту, тепер його викинули, а на все готове прийде бухгалтерка, за посаду яку «заплатили». Сумно…»,– зазначили педогогиня із Буської гімназії.

«Боюсь, тепер освіта піде на ще більше дно… Але, як кажуть, час покаже», – додала педагогиня Новомилятинської школи.

На офіційному сайті Буської міської ради досі не опублікували відповідного розпорядження про призначення Марії Ричель виконувачкою обов’язків начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту.

З достовірних джерел Буському медіа порталу стало відомо, що колишній начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради Богдан Глуховецький залишається працювати на посаді головного спеціаліста.

У Львові директорів шкіл оберуть на конкурсі і дадуть їм по тисячі доларів (відео)

Скоро до школи: Львівщина хоче купити через аукціон 54 автобуси Школярик

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів