Увечері на зоряному небі Львівщини буде видно МКС, яку сплутали з БпЛА

07:36 28 липня 2022 р.

Фото до новини

28 липня Міжнародну космічну станцію можна буде спостерігати на безхмарному небі Львівщини впродовж 6 хвилин - з 21.56. Сонце зайде за обрій о 21.12.

На сайті Національної космічної агенції США (NASA) докладно описують, як побачити в небі Міжнародну космічну станцію, яка обертається навколо Землі кожні 90 хвилин, розповідає Dailylviv.com.  

Космічна станція має вигляд літака або дуже яскравої зірки, але вона не має миготливих вогнів і не змінює напрямок руху як літак. МКС також буде рухатися значно швидше (28 000 км за годину), ніж звичайний літак (965 км за годину).

Космічна станція недостатньо яскрава, щоб побачити її вдень. МКС можна побачити лише на світанку чи сутінках. Тож така нагода може варіюватися від однієї можливості спостереження на місяць до кількох на тиждень, оскільки там, де ми перебуваємо, має бути темно, і космічна станція повинна проходити над головою. Крім того, цей об'єкт повинен перебувати над горизонтом на 40 градусів або більше, щоб його було видно. 

Найкраще МКС на Львівщині було видно 22 липня (впродовж 5 хвилин), 23 липня (6 хвилин), 24 липня (4 хвилини), 25 липня (6 хвилин), 26 липня (7 хвилин), 27 липня (5 хвилин).

28 липня МКС ще можна спостерігати на Львівщинів впродовж 6 хвилин з 21.56. 

Побачити космічну станцію можна неозброєним оком, обладнання для цього не потрібне.

За понад 15 років свого існування МКС облетіла Землю десятки тисяч разів.

Космічна станція є єдиною на Землі лабораторією мікрогравітації. Ця платформа завбільшки як футбольне поле містить безліч науково-технічних експериментів, які безперервно проводяться або членами екіпажу, або є автоматизованими.

Довідково

Міжнародна космічна станція (МКС; англ. International Space Station, ISS) — пілотована космічна станція на орбіті Землі, створена для наукових досліджень у космосі.

Будівництво розпочалось 1998 року і тривало у співробітництві аерокосмічних агентств Росії, США, Японії, Канади, Бразилії та Євросоюзу. Маса станції становить приблизно 450 тонн. МКС обертається навколо Землі на висоті близько 415 кілометрів, здійснюючи 15,77 обертів за добу, рухається з середньою швидкістю 27 700 км/год, її можна легко побачити неозброєним оком.

Мешканці п'яти областей західної України повідомили про наліт БПЛА: що це було

Україна допомогла США розробити нову космічну ракету

Долину безпілотників створять Польща, США і Україна: армія дронів удосконалиться

Україна допомогла США розробити нову космічну ракету

У Золочеві розпочали унікальне стеження за космосом

«Copernicus»: Європейська Комісія та Держкосмос України співпрацюватимуть у космічній сфері

На Волині ППО збила два безпілотники: є жертви (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів