Долину безпілотників створять Польща, США і Україна: армія дронів удосконалиться

22:03 27 липня 2022 р.

Фото до новини

Створення Долини безпілотників прискорить інновації в цій галузі на користь Польщі та України, а також Польща може стати регіональним центром інновацій безпілотників.

У Польщі планують створити Долину безпілотників. Ідею створення такої локації учора обговорили у Варшаві зацікавлені представники Польщі, України і Сполучених Штатів Америки. Створення Долини безпілотників прискорить інновації в цій галузі на користь Польщі та України, а також Польща може стати регіональним центром інновацій безпілотників.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Концепцію Долини дронів представив колишній директор ЦРУ з боротьби з тероризмом Бернард Хадсон, що працює в зонах конфлікту. За його словами, російське вторгнення в Україну показало важливу роль безпілотних літальних апаратів на полі бою. Як повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України, у липні запустили масштабний проєкт «Армія дронів», де вже зібрали понад пів мільярда гривень на високоточні мультикоптери.

«Досвід з використання дронів плануємо продовжити і в майбутньому. Технології безпілотників у різних сферах життя можна використовувати в секторі охорони здоров’я для транспортування медичних товарів, інспекцій будівельної сфери та в роботі агросектору», - йдеться у повідомленні міністерства.

Керівник американської програмістської компанії Chenope, яка також працює в Україні і Польщі, яка є співорганізатором конференції, Елізабет Чарнок наголосила, що йдеться не лише про дрони, але й про програмне забезпечення, технології розпізнавання зображень, інтеграцію даних з різних датчиків і програм для їх розвитку.

Мешканці п'яти областей західної України повідомили про наліт БПЛА: що це було

Армія дронів: бійці ЗСУ отримають супердрони з технологією штучного інтелекту

Безпілотники з Білорусі ведуть розвідку над територією заходу України

На Волині ППО збила два безпілотники: є жертви (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів