Українська академія друкарства у Львові вимагатиме відставки керівників і команди реформаторів МОН

19:26 20 березня 2024 р.

Фото до новини

Робить львівський виш це від імені студентства, яке буцімто не хоче вливання УАД в інший заклад вищої освіти - НУ "Львівська політехніка".

Про це УАД повідомила DailyLviv.com.

21 березня о 13:00 перед головним корпусом Української академії друкарства (УАД) відбудеться мирна акція, яку організовують студенти з метою збереження цього навчального закладу. Під гаслами захисту своїх прав та поліграфічно-видавничої сфери, ця подія є реакцією на плани реорганізації УАД, що загрожує її унікальності та цілісності.

У зв'язку з непрозорою поведінкою Міністерства освіти та науки України (МОН), студенти виступають проти відсутності реакції на їх звернення, та запити з боку адміністрації. МОН ігнорує вимоги та не зв'язується навіть з найвищими посадовими особами УАД. Це суперечить принципам відкритості та діалогу, які є необхідними при обговоренні таких важливих питань.

Читайте такожРектор Львівської політехніки пообіцяв не звільняти жодного працівника Української академії друкарства

Разом з проведенням акції студенти висувають такі вимоги:

1. Повне зупинення реорганізацій ЗВО до представлення затверджених умов та обґрунтованих підстав такої реорганізації щодо кожного ЗВО.

2. Відставка міністра О. Лісового, заступника міністра М. Винницького та «команди реформаторів» МОН.

УАД - це єдиний вищий навчальний заклад в Україні, що готує фахівців у видавничій, поліграфічній та пакувальній галузях. Її можливе об'єднання з іншим закладом, який не пов'язаний з ними, може призвести до втрати унікальних освітніх програм та наукових здобутків, необхідних для розвитку країни.

Читайте такожРектор Дурняк у вівторок пояснить, чому не хоче підпорядковуватися ні Мельнику, ні Бобалу (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів