Сьогодні у Львові студенти академії друкарства вийдуть на акцію проти рейдерства Міносвіти

11:46 12 листопада 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 12 листопада, студенти Української академії друкарства вийдуть у Львові з протестом проти приєднання їхнього вишу до Львівського національного університету імені Івана Франка.

Про це ініціативна група УАД повідомила Dailylviv.com.

Свою суботню акцію вона назвала "Оптимізація чи мародерство? Мирний протест під час війни студентів Української академії друкарства".

Час і дата проведення: 12 листопада о 18.00, площа перед Львівським національним академічним театром опери і балету імені Соломії Крушельницької.

Головна мета учасників мирного протесту, як заявляють його ініціатори, протистояти освітньому мародерству і рейдерським планам Міністерства освіти та науки України щодо знищення єдиного профільного закладу вищої освіти України.

Як зазначають в академії, Міністерство освіти і науки України без повідомлення і погодження з колективом та студентством академії підготувала невмотивоване розпорядження про приєднання Української академії друкарства до Львівського національного університету імені Івана Франка.

"Прийняття такого рішення посеред навчального року не сприятиме якісній підготовці кадрів для відповідних галузей під час воєнного стану та, без сумніву, викличе супротив студентства та колективу академії. Зараз це єдина пропозиція про приєднання серед усіх закладів вищої освіти України.

Це рішення суперечить заявам МОН України, зокрема, міністра освіти п. Сергія Шкарлета про неприпустимість порушувати питання скорочення, об‘єднання або іншої реструктуризації закладів вищої освіти до закінчення війни, тому, що це долі людей.

Міністр також вважає, що будь-які зміни в освітній мережі є передчасними. А будь-які розмови про це є освітнім мародерством. Українська академія друкарства є єдиним галузевим закладом вищої освіти в Україні, який готує фахівців для видавничо-поліграфічної та пакувальної галузей, засобів масової інформації, що формують соціокультурний простір України.

З академією пов’язаний розвиток в Україні мистецтва оформлення книги, створення вітчизняних поліграфічних та пакувальних матеріалів, технологій, пакувальних та поліграфічних машин. Тисячі випускників академії займають керівні посади в найпотужніших видавництвах, поліграфічних та пакувальних підприємствах, редакціях періодичних видань, рекламних організаціях, конструкторських бюро, на радіо й телебаченні, заводах пакувального та поліграфічного машинобудування України та інших країн світу.

Академія готує фахівців за 7 галузями знань з 16 спеціальностями за освітніми ступенями «молодший спеціаліст», «бакалавр», «магістр» «доктор філософії», «доктор наук»", зазначають в академії.

Найпопулярніші львівські виші: скільки подано заяв

Два львівські університети на 6-8 місцях в Україні за найбільшим світовим рейтингом

Рейтинг українських медичних університетів очолив львівський

Вісім львівських науковців увійшли до світового списку ТОП 2%

«Львівська політехніка» – шоста в рейтингу кращих університетів країни, ЛНУ ім. І. Франка – дев'ятий

Усі найкращі зарубіжні університети матимуть право відкрити філії в Україні. Окрім п'яти міст

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів