Ректор Дурняк у вівторок пояснить, чому не хоче підпорядковуватися ні Мельнику, ні Бобалу (відео)

15:23 16 березня 2024 р.

Фото до новини

В Українській академії друкарства не втрачають надії зберегти автономність закладу, хоча офіційно доля його реорганізації вже вирішена у Міністерстві освіти і науки.

Українська академія друкарства повідомила про так звану офіційну пресконференцію за участі адміністрації, викладачів і студентства закладу, а також представників українських видавництв, поліграфічних і пакувальних підприємств, редакцій ЗМІ. Анонс УАД про цей захід одержав DailyLviv.com.

Читайте також: Рада ректорів Львівщини оцінить дії МОН щодо приєднання УАД до ЛНУ

У ньому заявлено про те, що в умовах реформування вищої освіти та реорганізації освітніх закладів, які здійснює Міністерство освіти і науки України за «Планом модернізації мережі ЗВО 2024», УАД зіштовхнулася з небажанням представників профільних міністерств коментувати ситуацію у рамках суспільного діалогу.

Українська академія друкарства — єдиний, стратегічно важливий в Україні заклад вищої освіти, який комплексно готує фахівців з видавничої справи та поліграфії, пакувальної галузі, ЗМІ, графічного дизайну, книжкової та станкової графіки.

Читайте також: Сьогодні у Львові студенти академії друкарства вийдуть на акцію проти рейдерства Міносвіти

Необґрунтовані спроби реорганізації Української академії друкарства, які відбувалися восени 2022 року і які знову тривають з початку 2024 року, увиразнили загальні проблеми вищої освіти, що потребують ширшого розголосу та суспільного обговорення.

Два роки тому УАД остерігалася того, що її долучать до Львівського національного університету імені Івана Франка (ректор - Володимир Мельник). У зв'язку з цим УАД були зроблені публічні заяви про необхідність збереження автономності вишу

Цьогоріч стало відомо, що, за планом Міносвіти, академію друкарства передадуть до складу Національного університету "Львівська політехніка" (ректор - Юрій Бобало). Такий варіант також суперечить автономним бажанням керівництва і колективу УАД, хоча Бобало публічно пообіцяв не звільнити з роботи жодного працівника УАД.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів