Студенти університету у Львові прийдуть за стипендією в облдержадміністрацію: чекатимуть тиждень

12:26 23 січня 2022 р.

Фото до новини

Якщо впродовж наступного тижня не буде рішення Кабміну щодо лімітів стипендіатів на рівні 40-45%, то студентська спільнота Львівського університету готова повернутися до формату акції протесту.

Про це повідомив у ФБ профком студентів Львівського національного університету ім. Івана Франка, пише Dailylviv.com.

У зв'язку з публічною заявою міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета про збереження лімітів стипендіатів у межах 40-45% та розгляд цього питання на найближчому засіданні Кабміну, переходом Львівщини у "помаранчову зону" епідеміологічної небезпеки та збільшення кількості хворих на COVID-19 у місті Львові формат акції (понеділкової протестної - DL) було змінено на онлайн. 

За ініціативи профкому студентів та студентського уряду Франкового вишу 25 січня (вівторок) о 9:30 відбудеться зустріч студентства з директором департаменту освіти та науки ЛОДА Олегом Паскою у форматі круглого столу з відеотрансляцією події. 

У випадку, якщо впродовж наступного тижня не буде рішення Кабміну щодо лімітів стипендіатів на рівні 40-45%, студентська спільнота Львівського університету готова повернутися до формату акції протесту.

Львівські студенти 21 січня вже провели мітинг біля будівлі Львівської облдержадміністрації, вимагаючи від уряду та президента дотримуватись обіцянок і не скорочувати кількість стипендіатів.

Того дня під стіни ЛОДА прийшли десятки студентів, яких організувала Студентська рада Львова.

Студенти вимагають скасувати постанову № 933, за якою Кабінет Міінстрів скоротив кількість стипендіатів-бюджетників на 5% і повернути попередні квоти.

У понеділок, 24 січня, на протести обіцяли вийти студенти Львівського національного університету ім. І. Я. Франка. Про це заявляли у профкомі вишу.

Студенти «Львівської політехніки» одержуватимуть президентські стипендії

Відмінникам ЗНО призначатимуть стипендію - 120 тис грн

Понад 700 студентів-пільговиків на Львівщині отримали соціальні стипендії

Курсант львівської військової академії отримуватиме урядову стипендію

На Львівщині понад 70 учасників зовнішнього незалежного оцінювання отримали по 200 балів, а троє - по 400

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів