Стало відомо, скількі учнів ПТНЗ зі Львівщини стажується зараз за кордоном

10:00 22 червня 2022 р.

Фото до новини

Уряд вдосконалив Порядок регулювання академічної мобільності щодо розширення можливостей навчання, стажування та викладання в своїй країні та за її межами.

Дія нового Порядку поширюється не лише на заклади вищої освіти і наукові установи, але й на заклади фахової передвищої освіти та частково на заклади професійної (професійно-технічної) освіти (ПТНЗ).

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Учасниками академічної мобільності можуть бути учні та студенти згаданих навчальних закладів і працівники за основним місцем роботи українських закладів фахової передвищої, вищої освіти (наукової установи), які беруть участь у програмі академічної мобільності в іноземному або іншому українському закладі освіти (науковій установі).

Академічна мобільність за способом реалізації поділяється на:

  • очну – фізичне переміщення учасника академічної мобільності до закладу-партнера;
  • дистанційну – з використанням відповідних інформаційно-комунікаційних технологій;
  • змішану – очно-дистанційна участь учасника академічної мобільності.

«Якщо програма академічної мобільності здобувача освіти триває більше одного семестру, то стипендія виплачується за перший семестр. За решту терміну стипендія виплачується за рішенням стипендіальної комісії закладу освіти у випадку виконання певних умов. Як правило, ця стипендія виплачується не одразу, а після повернення здобувача освіти в Україну» -  зазначив заступник голови ЛОВА Іван Собко.

На Львівщині функціонує 50 закладів профтехосвіти та 16 фахової передвищої освіти у яких навчається понад 22 тис. учнів та близько 7 тис. студентів відповідно.

У червні поточного року 86 учнів ПТНЗ перебувають за кордоном на стажуванні або проходять виробничу практику в межах передбачених навчальних планів (до 3 місяців).

До слова за пів року на виплату стипендій з місцевих бюджетів області спрямували понад 150 млн грн (або 40%), з яких близько 600 тис. грн учням, що перебувають за межами нашої держави.

8 червня у Варшаві стартували інтеграційні уроки для польських і українських учнів

У школах Польщі навчається уже понад 81 тис учнів з України

Учні і студенти з України зможуть продовжити навчання в Польщі

У Львові переважають студенти-іноземці з 4-х країн: яких саме

Студенти з України у Польщі найчастіше вивчають чотири спеціальності

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів