Студенти з України у Польщі найчастіше вивчають чотири спеціальності

12:39 16 вересня 2021 р.

Фото до новини

Цього року число іноземних студентів у Польщі зросло приблизно на 10-20 відсотків. На навчання до Польщі приїжджають передусім українці та білоруси.

Незважаючи на пандемію і тривалі процедури, які стосуються проживання, польські заклади вищої освіти приваблюють студентів з-за кордону, особливо з України та Білорусі, – повідомляє видання «Rzeczpospolita». Про це поінформувала Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«У польських вишах навчається рекордне число 82,5 тисячі іноземців. Лише торік прибули понад 4 тисячі закордонних студентів. І вже відомо, що цього року приїде їх ще більше. На це вказують попередні дані про цьогорічний набір», – повідомляє щоденник.

«Зацікавлення студентів з-за кордону є більшим, порівняно з торішнім набором. Ми спостерігаємо приблизно десятивідсоткове зростання», – каже цитований у газеті Адам Копровський з Яґєллонського університету. 

Речниця Зеленогірського університету Ева Сапенько повідомила, що цього року число іноземних студентів зросло приблизно на 20 відсотків, коли порівняти з минулим роком. 

Газета звертає увагу, що посилене зацікавлення з боку іноземців відчули й інші вищі школи. «Попри пандемію, ми не зауважуємо зменшення числа студентів-іноземців у польських вишах», – каже речниця міністра освіти та науки Анна Островська.

Чому вони приїжджають? Як пише газета, польські виші навчають дешево і уможливлюють в’їзд до Польщі, тобто до Європейського Союзу. «Перевагою є також визнання дипломів польських вишів в інших країнах», – каже очільниця Фонду Польський міграційний форум Аґнєшка Косович. І вказує, що дуже великий вплив на зацікавлення навчанням тут має ситуація за східним кордоном – до Польщі приїжджають передусім українці та білоруси. Як пише газета, найчастіше вони вивчають медицину, менеджмент, ІТ, міжнародні відносини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів