Швейцарія надала 5,5 млн франків на відновлення шкіл у трьох містах України

20:17 3 липня 2023 р.

Фото до новини

Надані швейцарським урядом кошти буде скеровано на відновлення близько 30 шкіл у регіонах, які постраждали від бойових дій.

Йдеться про такі міста як Чернігів, Одеса та Полтава, повідомляє Федеральна рада Швейцарії, пише  Dailylviv.com.

Російська військова агресія завдала серйозного удару по освітній галузі України. Тисячі шкіл по всій країні були пошкоджені або зруйновані, а багато вчителів покинули зони конфлікту, тим самим перериваючи навчання мільйонів учнів.

У відповідь на цю кризу федеральний радник Ігнаціо Кассіс збільшив підтримку Швейцарією проєкту «Децентралізація для вдосконалення демократичної освіти» (DECIDE) на 5,5 млн швейцарських франків, щоб відновити близько 30 шкіл у регіонах, які безпосередньо постраждали від бойових дій у Чернігові та Одесі. та Полтава. Проєкт передбачає встановлення захищених багатоцільових класів для забезпечення безперебійного навчання навіть під час попередження про повітряний наліт.

Реконструкція та модернізація шкіл у муніципалітетах, які мають давні партнерські стосунки з SDC, забезпечить учням безпечне та відповідне середовище для очного навчання в класі. Ця ініціатива не тільки зміцнить місцеві державні служби, але й зміцнить стійкість системи освіти в кризових ситуаціях. Продовження очного навчання також сприятиме інтеграції дітей-переселенців та їхніх сімей у громади, що приймають.

Цей додатковий внесок Швейцарії також дозволить проєкту DECIDE надавати технічну та педагогічну підтримку для онлайн-освіти для дітей-переміщених осіб та дітей, які живуть у районах, особливо вразливих до військових дій, де особисте навчання є неможливим. Завдяки цьому внеску Швейцарської Конфедерації майже 15 000 школярів зможуть продовжувати навчання в безпеці та гідності.

Підтримка шкіл Швейцарією є частиною плану допомоги Україні на суму 140 мільйонів швейцарських франків, оголошеного Федеральною радою в лютому та схваленого парламентом.

Окупанти уночі обстріляли Комишуваху на Запоріжжі: зруйнована гімназія

На Львівщині максимальну кількість балів набрали 12 учасників

Що Росія вже зруйнувала в Україні: житло, медзаклади, школи, дороги, залізниці

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів