У 20-ти громадах Львівщини модернізують системи оповіщення

12:40 27 червня 2023 р.

Фото до новини

Понад 20 громад Львівщини отримали субвенції на закупівлю та модернізацію систем оповіщення.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Однією з перших громад, яка завдяки обласній фінансовій підтримці модернізувала систему оповіщення, стала Самбірська.

В межах обласної комплексної програми «Безпечна Львівщина» територіальним громадам надають фінансову допомогу для придбання обладнання оповіщення.

Департамент з питань цивільного захисту Львівської у співпраці з органами місцевого самоврядування впродовж останніх років працюють над створенням та модернізацією місцевих систем оповіщення населення.

Від початку 2023 року з 27 громад, які зголосились до участі у програмі «Безпечна Львівщина», вже 24 громади отримали субвенції з обласного бюджету у розмірі 4,1 млн гривень, провели тендерні процедури і уклали договори з постачальниками обладнання.

Після підключення обладнання до системи оповіщення мешканці цих громад будуть своєчасно отримувати сигнали повітряної тривоги.

«На жаль, зараз немає безпечного місця ні у Львові, ні у Львівській області, ні в Україні.  Нещодавні атаки російських дронів на Львів цьому підтвердження, тому забезпечення своєчасним оповіщенням населення незалежно від місця його проживання, підвищення рівня безпеки мешканців області є першочерговим завданням яке постійно виконує департамент», – підкреслив директор департаменту з питань цивільного захисту Ігор Туз.

Для збільшення кількості громад, які розбудовують системи оповіщення та залучення їх до виконання програми «Безпечна Львівщина», фахівці департаменту та Самбірської РВА організували методичне заняття з працівниками відповідальними за організацію оповіщення в громадах району.

Громадам презентували «дорожню карту» участі громади у програмі, повідомили про найкращі практики створення систем оповіщення в області, продемонстрували сучасні засобів оповіщення.

До речі, за фінансової та методичної допомоги обласної військової адміністрації в Самбірській міський громаді, одній із перших в області, модернізували систему оповіщення та встановили необхідну кількість сучасного обладнання.

Повітряна тривога на Львівщині: як працює механізм оповіщення

Сирени на вулиці вже чути, тоді як повідомлення на телефон ще не прийшло. Пояснюють чому

Помилку системи оповіщення Львівської області про повітряну тривогу виправили

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів