Сотні біженців з України змушені у Швейцарії продати свої автомобілі, Наступні - коштовності та готівка

13:37 15 березня 2023 р.

Фото до новини

Через рік після початку війни біженці з України, які живуть на соціальну допомогу в Швейцарії, змушені продати свої автомобілі.

Про це повідомляють 20 Minuten, пише Dailylviv.com.

Так каже закон. 

Коли в листопаді стало відомо, що незабаром біженцям, можливо, доведеться віддати свої автомобілі, виникло велике невдоволення. 

Лише в Люцерні невдовзі продати свої авто доведеться понад 100 біженцям з України. 

Це тому, що вони перебувають у Швейцарії понад рік та отримують соціальну допомогу. Тепер діють нові правила. 

Зараз різні кантони намагаються знайти автомобілі та провести їхню оцінку. 

Ймовірно, постраждають кілька сотень людей по всій Швейцарії. 

Кожен, хто живе на соціальну допомогу через рік після прибуття до Швейцарії, має повторно перевірити свої активи. Правило також поширюється на біженців з України зі статусом захисту S : «Автомобілі повинні бути продані, якщо їх вартість перевищує розмір майна для відповідного розміру домогосподарства», - йдеться на сайті Швейцарської конференції соціального забезпечення. Залежно від кантону це зазвичай кілька тисяч франків.

Кантони зараз перебувають у процесі впровадження правил. Наприклад, відділ притулку та біженців у кантоні Люцерн сказав: «Кантон Люцерн також зараховує транспортні засоби до активів для людей зі статусом захисту S. Якщо вони перевищують 4 000 франків на людину або 10 000 франків на сім’ю, ми наказуємо використати їх». Люцерн поставив для цього термін в один місяць. Залежно від того, скільки принесе продаж автомобіля, соціальну допомогу припиняють на певний період.

У Люцерні наразі зареєстрований 141 біженець з України, який має транспортний засіб. Відповідно до відповіді уряду в лютому, 132 з них отримали соціальну допомогу. Кантон припускає, що «більшість зареєстрованих транспортних засобів перевищує норму активів». Якщо втікачі не виконують прохання про продаж автомобіля, вартість автомобіля оцінюється і включається в розрахунок для соціальної допомоги.

«Йдеться про рівне ставлення до всіх інших груп людей у ​​Швейцарії, які отримують соціальну допомогу. Ці транспортні засоби також зараховуються до відповідних активів», — кажуть в Управлінні у справах притулку та біженців.

В інших кантонах, таких як Берн, Базель-Штадт, Цюрих і Ааргау, влада зараз впроваджує правила та перевіряє, які біженці мають продати свої автомобілі. В інших кантонах, таких як Санкт-Галлен або Базель-Ланд, відповідальними є муніципалітети. Ніхто точно не знає, скільки всього машин доведеться продати. «Продажів ще не було, ми не отримали жодної реакції», — каже Берн. «Це впливає на автомобіль і ліквідні активи, такі як коштовності та готівка. Соцслужби перевіряють кожен випадок».

Згідно з відповіддю уряду, на початок січня в Люцерні проживало 3535 осіб зі статусом захисту S, що відповідає майже чотирьом з половиною відсоткам від майже 80 тисяч біженців у Швейцарії. З них 2755 отримували соціальну допомогу, 141 з них мали автомобіль. Якщо ви екстраполюєте ці цифри, по всій Швейцарії, ймовірно, є кілька тисяч біженців з автомобілями. Найближчі місяці повинні будуть показати, скільки з них насправді все ще мають достатню цінність, щоб зробити продаж вигідним для соціального забезпечення.

Швейцарія надає українцям спеціальний статус S з виплатою $1600 щомісяця: кому саме

Швейцарський митець розфарбував світлом визначні будівлі Львова

Президент Швейцарії відвідав польсько-український кордон

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів