Школам Львівщини рекомендують відновити очну та змішану форми навчання

19:12 17 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Лист з відповідними рекомендаціями розіслали школам у п’ятницю, 14 жовтня.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

З метою забезпечення права дітей на здобуття якісної освіти, враховуючи безпекові та погодні умови, департамент освіти і науки Львівської ОВА рекомендує адміністраціям шкіл Львівщини відновити очну та змішану форми навчання, а також, зважаючи на пошкодження критичної інфраструктури області та ризики повторних ударів, департамент рекомендує максимально продовжити навчання в теплий період року.

«Вкотре наголошую на необхідності економити енергоносії. Кошти, які виділяються з бюджету на опалення, можна перенаправити на потреби наших захисників. Це ще один серйозний аргумент на користь приєднання осінніх канікул до зимових», - зазначив директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска.

Враховуючи особливості військового часу, можливі загрози з боку країни агресора щодо порушення стабільної роботи енергомереж, економне використання енергоносіїв, створення сприятливих умов для учнів в осінньо-зимовий період департамент освіти і науки Львівської ОВА рекомендує режим роботи закладів освіти пристосувати до сучасних умов:

- максимально довго використати теплий період часу для проведення очного навчання;

- при зниженні температури нижче норми, встановленої Санітарним регламентом, розглянути питання щодо переведення ЗЗСО на дистанційне навчання;

- розглянути можливість замість осінніх і весняних канікул провести довготриваліші зимові канікули;

- за умови продовження несприятливих безпекової ситуації та температурного режиму після завершення зимових канікул розпочати навчання у віддаленому режимі. З покращенням температурного режиму максимально повернутися до очного навчання;

- за необхідності можна провести недовготривалі канікули у час Великодніх свят. 

Міністр освіти повідомив, скільки дітей ВПО зараховано до львівських шкіл і садочків

У Львівській області більше половини закладів освіти мають укриття

У Львові будують перше бомбосховище в навчальному закладі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів