Питну воду на Львівщині очищають і знезаражують хлорним вапном, біохлором чи гіпохлоридом натрію

19:05 24 січня 2024 р.

Фото до новини

Водозабезпечення здійснюють з 5 поверхневих водозаборів та 534 свердловин. Загальна протяжність водопровідних мереж становить 5 221 км.

24 січня відбулося засідання обласної комісії ТЕБ і НС на якому розглянули питання стану забезпечення населення області якісною та безпечною для здоров'я людини питною водою. Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com.

Як зазначили під час засідання на сьогодні в області послуги з централізованого водопостачання та водовідведення надають 90 ліцензованих підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, які забезпечують здійснення виробничого контролю якості питної води відповідно до технічного регламенту і норм.

Читайте також: В Україні ризиковано пити воду з водогону, а де — безпечно

Водозабезпечення здійснюють з 5 поверхневих водозаборів та 534 свердловин. Загальна протяжність водопровідних мереж становить 5221 км.

Підприємства водопровідно-каналізаційного  господарства  області забезпечують  безперебійну  роботу  водозаборів  господарсько-питного водопостачання, водопровідно-каналізаційних споруд і мереж.  Регулярно спеціалізовані лабораторії проводять санітарно-хімічні та мікробіологічні дослідження води з метою забезпечення доступу населення до якісної питної води в достатній кількості для мінімізації ризиків негативного впливу недостатньо очищеної питної води на здоров'я населення.

Читайте також: Не пийте воду з двох популярних джерел у Стрийському районі: вона шкідлива

На всіх водопостачальних підприємствах області є нормативний запас  реагентів, знезаражувальних засобів і реактивів для очищення та знезараження питної води (хлорне вапно, біохлор чи гіпохлорид натрію).

На території області є низка резервних свердловин, де встановлені водяні помпи, на випадок аварій і відсутності електропостачання є електрогенератори. В низці населених пунктів облаштовані природні джерела. Зокрема, ЛМКП «Львівводоканал» має 20 відомчих водозабірних свердловин, 30 природних джерел.

Також в області є 156 споруд для резервного зберігання питної води на загальний об’єм  862,497 тис. кубометрів.

Читайте також: У Львові половина джерел з "питною водою" забруднена кишковою паличкою

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів