МОН оголосить повторний конкурс на посаду ректора Лісотехнічного університету у Львові

22:01 24 лютого 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні у Національному лісотехнічному університеті України відбувся другий тур виборів ректора. Для перемоги у другому турі претендент на посаду ректора мав би набрати 50% плюс один голос від тих, які взяли участь у голосуванні.

У другому турі виборів брали участь директор департаменту екології Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник та декан факультету туризму Державного університету фізичної культури Володимир Холявка, передає кореспондент Leopolis.news.

За неофіційними даними за результатами голосування у другому турі В. Холявка отримав підтримку 234 виборців, а Р. Гречаник – 217 голосів «За». 74 виборці проголосували проти обох кандидатів. П'ять бюлетенів виявилися недійсними.

Для перемоги у другому турі претендент на посаду ректора мав би набрати 50% плюс один голос від тих, які взяли участь під час голосування у другому турі.

У разі, якщо вибори визнані такими, що не відбулися, або якщо жодна з кандидатур не набрала необхідної кількості голосів, упродовж тижня з дня встановлення результатів виборів оголошується новий конкурс на заміщення посади керівника закладу вищої освіти.

Міністерство повинно оголосити новий конкурс за тиждень після оголошення офіційних результатів. Оскільки ані Холявка, ані Гречаник не набрали необхідної кількості голосів, то вибори ректора Національного лісотехнічого університету швидше всього будуть визнані міністерством як такі, що не відбулися.

Нагадаємо, що 17 лютого на виборах жоден з кандидатів на посаду не набрав 50 % голосів, необхідних для перемоги у першому турі. Тому довелось проводити другий тур виборів керівника цього вищого навчального закладу.

Усього на посаду ректора Національного лісотехнічного університету України претендувало 6 осіб.

Львівський лісотехнічний інститут (ЛЛТІ) було організовано 15 січня 1945 р. згідно з постановою Кабінету Міністрів УРСР. Постановою Кабінету Міністрів України № 646 від 13 серпня 1993 р. на базі Львівського лісотехнічного інституту ім. Петра Погребняка було створено Український державний лісотехнічний університет (УкрДЛТУ). 6 травня 2005 р. указом Президента України Українському державному лісотехнічному університетові надано статус Національного лісотехнічного університету України.

У Лісотехнічному університеті відбувся перший тур виборів ректора: два кандидати

Виші-мільйонери: Львівська політехніка - у 5-ці вишів України, які отримали найбільший дохід від депозитів

Ректор університету у Львові заборонив здобувачам освіти відвідувати його з 8 до 25 січня

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів