Коронавірусна перевірка ліцею в Дрогобичі: у міськраді розклали крапки над і (відео)

22:14 28 вересня 2021 р.

Фото до новини

У п’ятницю, 24 вересня, у ліцей ім. Богдана Лепкого завітала перевірка - посадовці РДА та поліція. Члени, так званої комісії, не надали адміністрації школи жодних документів, які могли б підтвердити їхнє право на здійснення перевірки в школі. Вони також відмовились показати сертифікати вакцинації, чи результати ПЛР-тестування, які вимагаються відповідно до норм «жовтої» зони карантинних обмежень.


Відео: Дрогобицька міська рада

Про це сьогодні, 28 вересня, інформує Дрогобицька міська рада, пише Dailylviv.com.

Як з'ясували у ДМР, комісія, очолювана екскерівником відділу освіти Дрогобицької міської ради, а сьогодні – Дрогобицької РДА Петром Сушком, намагалась потрапити в приміщення, для чого навіть зламала двері.

У Дрогобицькій міській раді скликали брифінг, на якому заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч, директорка ліцею ім. Богдана Лепкого Наталія Ластов’як та начальник управління правового забезпечення Андрій Швацький обговорили питання та підсумували головні тези.

1. Для продовження очного навчання в навчальному закладі має бути вакциновано не менше 80% працівників. Однак мова йде не лише про вакцинацію.

Відповідно до закону, у 80% включено:
– тих, хто має сертифікат про повну вакцинацію,
– тих, хто отримав першу дозу вакцини,
– тих, хто перехворів коронавірусом упродовж останніх півроку і має відповідну медичну довідку.

Також до 80% можуть належати працівники, які роблять ПЛР-тести.

2. Станом на 24 вересня кількість таких працівників в ліцеї ім. Богдана Лепкого становила 80,52%.

3. Керівництво школи, відповідно до закону, отримує деперсоніфіковані медичні дані від своїх працівників та не має права перевіряти чи ставити під сумнів сертифікати вакцинації чи медичні довідки. Розголошувати персональну інформацію працівників також заборонено.

4. Комісія могла звернутись з письмовим запитом на отримання інформації, однак жодних таких запитів від комісії РДА до навчального закладу не надходило.

5. Комісія не надала жодних документів, які могли б підтвердити законність перевірки, пославшись на розпорядження голови РДА, яке начебто розміщене на сайті РДА. Однак останнє розпорядження на сайті РДА датоване 6 вересня.

6. У час так званої перевірки було грубо порушено права дітей. Адже невідомі особи, увірвавшись до школи, в присутності поліції, вели допит неповнолітніх дітей з метою вивідування інформації, чим застресували учнів ліцею ім. Богдана Лепкого.

Дрогобицька міська рада вже підготувала відповідні звернення.

У ліцей на Львівщині не впустили комісію, яка мала перевіряти достовірність інформації про вакцинацію (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів