Конфлікт між учнем з Харкова і вчителькою зі Львова: чим закінчився (відео)

17:16 13 січня 2023 р.

Фото до новини

Керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк прокоментував поширену в соцмережі інформацію щодо звільнення з роботи вчительки української мови однієї зі шкіл Львова.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Він повідомив, що вчительку не звільнили, вона продовжує викладати. Учень теж продовжує своє навчання у львівській школі. А історія, описана у соцмережах, не пов’язана ні з вивченням, ні з вживанням української мови, і трапилася ще у вересні. Тоді ж конфлікт було вичерпано.

«У вересні до нас звернулася мама, яка зі своїм сином переїхала з Харкова. Батько залишився у Харкові і зараз воює у складі Збройних сил України.

На уроці української мови вчителька попросила учня здавати контрольну роботу, він затягував її здачу. Вчителька просила здавати швидше. І не стримала своїх емоцій, стала йому говорити, що «ви винні, що почалася війна», і що «ви сюди «понаїхали».

Ми скликали комісію, розібралися у цій ситуації. Запросили психолога з іншої школи. Вона поговорила з усіма учнями у класі, які були свідками цієї історії.  Усі діти підтвердили, що вчителька так висловлювалась. Слід зазначити, що цей учень не розмовляв російською мовою. І його мама теж розмовляє українською мовою», - розповів Андрій Закалюк.

Посадовець наголосив, що вчителька української мови продовжує працювати у цій школі. Але у класі, де вчиться цей учень, вона не викладає.

Андрій Закалюк застерігає: перед тим, як поширювати пости у мережі, варто добре розібратися у ситуації. І наголошує, що позиція міста залишається незмінною: «Ми завжди підтримували і будемо підтримувати як українську мову, так і інтеграцію дітей в нове середовище».

Як учитель з Орловської області РФ поплатився за вірш українською мовою

У Львові побили викладача училища, який викривав корупцію, – активіст (відео)

Батьки учнів львівського ліцею вимагали дистанційного навчання

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів