Батьки учнів львівського ліцею вимагали дистанційного навчання

10:00 6 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

В одному з класів львівського ліцею вимагали дистанційного навчання, бо дітей тримає у страху агресивний однокласник.

Батьки учнів одного з класів львівського ліцею не пускають дітей на уроки. Вони також масово пишуть заяви до поліції, бо вже не мають сил терпіти поведінку 12-річного Іллі.

Мати школяра Лілія Мішур поскаржилася: «У нас синці, у нас садни, крововиливи були. На уроці географії моєму сину при всьому класі, при вчительці плюнули в лице, на уроці фізкультури моїй дитині дали ляпаса».

Мати шестикласника Наталії Климишин розповіла: «Агресивний хлопець себе не контролює, провокує учнів. Він побачив, що моя дитина робить фотографію, як він на уроці нічим не займається. Просто нічого не говорячи, він підбіг до нього і копнув його в голову».

Ілля прийшов до ліцею після початкової школи півтора роки тому. Вчителі кажуть, що учень талановитий, але надто емоційний. У п'ятому класі хлопець часто плакав, потім почав лаятися і зривати уроки.

Заступник директора Роксоляна Падус вважає: «Ілля – дуже здібний, направду здібний, різносторонній. Нервовий стан цієї дитини ненормальний. Якщо дитина впадає в істерику раптом посеред уроку, значить, щось з дитиною не так».

Інша заступниця директора Надія Гладун додала, що Ілля дуже часто вживає ненормативну лексику щодо дітей і вчителів. Усі скарги батьки хлопця нібито ігнорували, проте тато Іллі, Олександр Балабай, заявив, що це його син – жертва булінгу, і він вже поскаржився на переслідування до дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

Олександр Балабай розповів: «Ми зараз збираємо довідки від лікарів, що психічно він нормальний, причому в кращих лікарів Львова. Важке адаптування серед хлопців, яких переважна більшість в класі».

Після такої заяви батьки однокласників Іллі вирішили перевести усіх учнів на дистанційне навчання, а десять родин навіть звернулися до ювенальної поліції із заявою про фізичне насилля. Зараз правоохоронці допитують і дорослих, і дітей.

Інспектор ювенальної превенції Франківського відділу поліції Вікторія Дудник заявила: «Якщо буде повністю всі пояснення, тоді ми вже ухвалимо рішення, чи це неналежне виховання, чи це якісь проблеми в поведінці самої дитини. Якщо дійсно буде підтверджена ситуація, тоді буде притягнуто батьків».

У відділі освіти тим часом виникли питання до адміністрації школи, яка вже другий рік поспіль не може владнати конфлікт. Керівник районного відділу освіти Леся Васюта зазначила: «Керівник у такій ситуації зобов'язаний був створити комісію, вивчати це питання. До цієї комісії запрошуються педагоги, обов'язково батьки дитини, над якою вчинявся булінг, той, хто вчиняв булінг і його батьки. Тоді доходять до певного рішення».

Наразі, оскільки забезпечити дистанційне навчання до усього класу школа не може, батьки і адміністрація дійшли компроміcу. Мама шестикласника Галина Мельник наголосила: «Ми підписали звернення, щоби нам встановили відеонагляд в класі. Це насамперед безпека наших дітей. Це також безпека педагогічного колективу».

Тож усі шестикласники повертаються до школи і будуть вчитися під наглядом камери спостереження. Чи прийде на уроки Ілля – наразі не відомо. Поки він проходить медобстеження, проте його батьки не відкидають, що шукатимуть для сина іншу школу.

Про це розповіла «Телевізійна служба новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів