Колектив колишньої УАД назвав головного винуватця свого перетворення в інститут НУ «Львівська політехніка»

20:29 5 квітня 2024 р.

Фото до новини

Стрімка ліквідація Української академії друкарства - справа рук Михайла Винницького, який міг мати корупційний інтерес, запевняють "друкарі".

В останньому зверненні трудового колективу Української академії друкарства звинувачено заступника міністра освіти і науки України Михайла Винницького у знищенні цього вишу. Про це повідомлено на сайті УАД, пише  DailyLviv.com

"Українська академія друкарства, потрапивши під приціл «оптимізації за Винницьким», вважає за потрібне донести до суспільства та владних структур правду про реальний стан речей та звернути увагу на те, якої шкоди можуть завдати всій системі непомірні амбіції однієї особи, помножені на специфічні риси її характеру та поведінки, — йдеться у зверненні від 2 квітня 2024 року. - Висунувши зненацька, без будь-якого попереднього обговорення, ідею швидкісного, за 48 годин (!), злиття Української академії друкарства з НУ «Львівська політехника», п. Винницький настільки захопився цією ідеєю, що для її реалізації перестав гребувати будь-якими методами і маніпуляціями, по суті, заперечуючи ті принципи оптимізації, які виголошувалися керівництвом самого Міністерства освіти і науки, а отже, дискредитуючи і його, і оптимізацію як таку.

Читайте також: Ректор Львівської політехніки пообіцяв не звільняти жодного працівника Української академії друкарства

Постійна зміна позицій і критеріїв щодо об’єднання, зневага до думки трудового колективу закладу, що сьогодні виконує важливу стратегічну місію, нехтування інтересами студентів (виявляється, є «шкала мотивації» Винницького, в якій вони займають друге і третє місця!), нарешті, хворобливі фантазії на тему неіснуючих зустрічей і перемовин щодо долі Академії, — усе це свідчить про особисту упередженість та неабияку зацікавленість (а можливо, і корупційний інтерес) п. Винницького у стрімкій ліквідації саме Української академії друкарства (принаймні щодо інших навчальних закладів такої наполегливості він не виявляє). Нагадаємо, що це — державний службовець, який, хизуючись дипломами престижних університетів, водночас порушує законодавство України, досі не визначившись із власним громадянством. Відсутність нормальної ділової комунікації, вигадані факти, суперечливі висловлювання, брутальні закиди, не гідні міністерського чиновника, – усе це дискредитує відомство, яке має дбати про якість вищої освіти та демонструвати взірці європейської поведінки. Складається враження, що справжньою метою п. Винницького є не оптимізація, а свідомий підрив системи національної освіти, яка в умовах війни вже зазнала незворотних втрат та перебуває під загрозою повного знищення".

Натомість міністр освіти і науки Оксен Лісовий написав у ФБ протилежне: "Українську академію друкарства приєднають до Національного університету «Львівська політехніка». На базі другого буде сформовано окремий інститут із назвою УАД, у якому буде продовжено освітню і наукову діяльність академії, а її непрофільні програми будуть гармонізовані зі схожими (подібними - ред.) програмами у Львівській політехніці. Студенти, які вже розпочали навчання в УАД, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням всіх попередніх умов (форма фінансування, сума контракту / бюджетне місце). Разом з цим, навчання у більшому університеті для студентів означає також доступ до ширшого кола профільних і кваліфікованих викладачів, дисциплін до вивчення та ліпшої матеріально-технічної бази. Головна мета цих рішень — поліпшення якості вищої освіти, підвищення ефективності роботи наукових установ та створенням потужних освітніх та наукових осередків".

Нагадаємо, раніше йшлося про приєднання Української академії друкарства до Львівського національного університету імені Івана Франка.

Читайте також: Мельник і Бобало зі Львова увійшли до п'ятірки ректорів України з найвищими зарплатами

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів