Дитсадок у модульному містечку Львова починає день з хвилини мовчання

12:15 3 квітня 2024 р.

Фото до новини

Щоб потрапити сюди, треба зібрати пакет документів та пройти медичний огляд.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У модульному містечку на Сихові майже два роки функціонує дитячий садок, який відкрили з ініціативи та старанням отців Салезіян та з допомогою відділу освіти Сихівського та Личаківського районів. Серед працівників тут – вихователька з Лисичанська та помічниця вихователя з Маріуполя.

Садок працює з 09:00 до 13:00 та офіційно був приєднаний до закладу дошкільної освіти «Пізнайко» Львівської міської ради. Садок спершу був у старому модульному містечку, а згодом переїхав в одну з дитячих кімнат нового зимового містечка. На території містечка є маленький модульний мінібудиночок – як простір для дітей, які мешкають у містечку, тож саме його згодом облаштували для дітей дитсадкової групи, яка туди перемістилася.

«Група у нас збірна, 9 діток від 2 до 6 років. В 9 ранку у нас прийом дітей, потім у нас хвилина мовчання та спільне коло, ми спілкуємося і розказуємо, що будемо робити, тоді зарядка, 2-3 заняття, потім прогулянка і тоді дітки йдуть додому», - розповідає вихователька групи та мешканка містечка Анна Кутепова.
Завантажити фото

Читайте також: У Львові розпочали будівництво школи з дитсадком (відео)

Анна є переселенкою з міста Лисичанськ Луганської області, де до повномасштабної війни працювала в садочку. На запрошення отців Салезіян, вона погодилася стати педагогом-вихователем дитсадка. Допомагає їй помічник вихователя Світлана з міста Маріуполь Донецької області.

Працює садок за програмою «Українське дошкілля», тому є всі заняття: малювання, ліпка, логіка, математичний розвиток. На заняття фізкультури та музики приходять спеціалісти. Також раз на тиждень приходять медичні сестри, які роблять огляд дітей.

«Спочатку переживали, думали, а що будемо робити, а батьки поруч, якщо дитина захоче до батьків, бо побачить їх. Сподівалися на краще. Потім якось воно так пішло, багато людей допомагали, наші місцеві приносили дітям іграшки, позитивно були налаштовані. Діткам подобається», - ділиться спогадами вихователька Анна.

Група працює як в будь-якому садочку. Щоб потрапити сюди, треба зібрати пакет документів та пройти медичний огляд. Ця група є 14-тою у ЗДО «Пізнайко», але не перебуває на території садочка, ведеться вся документація, є вихователь та помічник вихователя. На момент створення, в Україні це перша така нестандартна група.

Читайте також: У Львові відкрили дитсадок у старому приміщенні початкової школи

У самому мінібудиночку є все потрібне – маленька кухня, санвузол, меблі та шафки для дитячого одягу, маленький столик та стільці для діток. Крім цього, багато дитячих іграшок та книг.

«Діти дуже швидко адаптуються, зараз вони подорослішали, готові кожного дня приходити. Ніхто не знав, що з того вийде, але вже, Богу дякувати, майже два роки ми працюємо офіційно. Дякуємо отцям Салезіянам, які зініціювали цей садочок і підтримують його існування, дбаючи, щоб дітям було затишно, та Юлії Андріївні, керівниці ЗДО «Пізнайко», котра вирішила взяти на себе таку відповідальність», - завершує Анна.
Довідка

У модульному містечку на Сихові мешкають вимушено переміщені люди з окупованих територій України. У містечку є 8 двоповерхових будиночків, адаптованих для проживання. Тут є житлові блоки, санвузли та їдальні, а під потреби людей з інвалідністю адаптували усі душові та туалетні кабінки на перших поверхах. Також тут облаштували 10 дитячих кімнат і кінотеатр, запровадили безкоштовні заняття з англійської та дитячий садок. Зараз тут мешкає майже 1000 осіб, з них майже 260 – діти.

Читайте також: У районі Під Голоском будуть комунальні школа і дитсадок, — ЛМР

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів