Фаріон - 20 тисяч, Грицаку - 15: список 183 науковців Львівщини, яким дадуть дипломи і гроші

13:13 11 листопада 2021 р.

Фото до новини

Конкурсна комісія із відбору лауреатів премій обласної державної адміністрації та обласної ради визначилася з переможцями серед науковців, які взяли участь у конкурсі.

Конкурс стартував на початку вересня, відтак на розгляд комісії надійшло 310 заявок. Торік таких заявок було удвічі менше. Комісія як і торік формувала рейтинг за чіткими критеріями. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com

 «Ми врахували всі наукометричні показники, аби визначити переможців. Тобто враховувався індекс Гірша за сумою по базі даних Scopus і по Scholar. Другий показник продемонстрував як той чи інших науковець публікувався попереднього року, відповідно враховувався сумарний імпакт-фактор видань. І третій показник - вік номінанта, аби зрівноважити бали і дати можливість конкурувати молодим науковцям, в яких природно індекс Гірша не міг бути високий. Ми зберігаємо рівновагу, адже використовували сумарний показник, і це дозволило нам збалансовано підходити до різних спеціальностей. Є певні компетенції науковців, які вони мають використовувати. Можна впевнено сказати: завдяки цьому конкурсу піднялась біометрика української науки», - наголосив голова конкурсної комісії Роман Лесик.

Відтак, свої заслужені нагороди отримає 183 особи. За результатами конкурсного відбору у 2021 році призначили: 26 премій розміром 20 000  гривень, 51 премію розміром 17 000 гривень та 106 премій розміром 15 000 гривень.

«Приємно, що серед переможців є науковці, яким ще не виповнилось 30 років. Цього року вперше до першої п’ятірки лауреатів потрапили науковці не лише Львова, а й Дрогобича. Також ми прописали пункт, щодо нагородження тих людей, які входять до рейтингу найбільш цитованих науковців світу. Таких науковців у нас виявилось 8, тому вони проходять поза конкурсом», - розповіла провідний спеціаліст відділу координації закладів вищої освіти Дар’я Шевченко.

Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада щорічно призначають премії для працівників наукових установ та вищих навчальних закладів (університетів, академій, інститутів) Львівської області: відомим ученим і знаним фахівцям, молодим ученим і дослідникам за наукові досягнення та з метою підтримки і стимулювання проведення ними наукових досліджень.

Нагородять переможців уже найближчої п’ятниці.

У Львові преміювали науковців

Освітян Львівщини відзначили державними нагородами. Перелік

Міський голова Львова преміював найталановитіших науковців

Львівські науковці розробили безсвинцеві припої і отримали Державну премію

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів