600 курсантів на Львівщині лягли під танки

13:30 11 серпня 2021 р.

Фото до новини

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки триває первинна військово-професійна підготовка курсантів, які цього року вступили до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Про це інформує пресслужба Академії сухопутних військ, пише Dailylviv.com.

За словами начальника табірного збору полковника Ігоря Горчинського, ази військової справи на полігоні опановують понад 600 першокурсників.

- Курсанти на полігоні вже два тижні. Головне завдання на цьому етапі — не стільки навчити молодь військової справи, як насамперед адаптувати вчорашніх школярів до армійського життя, згуртувати колективи. Водночас на полігоні триває низка занять з тактичної, вогневої, інженерної підготовки тощо. Особливу увагу приділено, зокрема, психологічному гарту курсантів, вдосконаленню їхньої стресостійкості. Одним з елементів такої підготовки є так звана «обкатка танками», яку проходять всі без винятку, — розповів офіцер.

Цього дня заняття проводили з першокурсниками, які, зокрема, обрали під час вступу інженерний напрямок. Тут були і дівчата. Але всі лягали в окопи, і долали страх перед наближенням багатотонного панцирника.

- Метою заняття є стрес-зчеплення особистості. Тобто долання курсантами таких стресових факторів, як небезпека проїзду танка над ними, вогонь холостими набоями, імітація вибухів, димова завіса тощо, — розповів старший викладач кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ Національної академії підполковник Олег Дундук.

За його словами, «обкатка танками» дає особовому складу моральну стійкість, додає молодим людям впевненості у силах. У цьому переконалася і першокурсниця Вікторія Бурик.

- Тут, на мою думку, перевіряється наша витримка. Гадала, що буде дуже страшно і не впораюсь, але змогла себе опанувати. Я впоралась і дуже цьому радію. Впевненості в собі, безумовно, додалося! — каже вона.

- Першокурсники показують високу мотивацію у вивченні всіх дисциплін первинної підготовки. Особливо яскраві враження у них саме після «обкатки танками» і перших стрільб. Їм це подобається! — резюмував полковник Ігор Горчинський.

До слова, ніхто з близько 600 цьогорічних першачків не злякався цього непростого психологічного випробування. Всі довели, що готові до подальших психологічних навантажень.

Новини Львова військові навчання

Українські військовики у 2021 році вісім разів навчатимуться воювати за стандартами НАТО

Територію Яворівського полігону охороняють посилено до 30 липня: військові навчання (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів