У Львові молодих офіцерів проводжають з академії як у Вест-Пойнті

15:05 20 червня 2021 р.

Фото до новини

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного урочисто випустила 570 лейтенантів.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся урочистий ритуал випуску молодих офіцерів — цьогорічних випускників видового навчального закладу, пише Dailylviv.

Цього року навчання в Академії завершили понад 570 випускників.

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак нагородив найкращих випускників Академії Почесним нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі ІІІ ступеня».

Зокрема, цієї нагороди удостоїлися Вадим Варава, Володимир Довбиш, Микола Довгаль, Микола Катаман, Роман Невірко, Олександр Немешкало та Ганна Никорович. 

Цьогорічні випускники здобували військовий фах за такими спеціалізаціями: «Управління діями підрозділів механізованих військ», «Управління діями підрозділів танкових військ», «Управління діями підрозділів артилерії», «Управління діями інженерних підрозділів військ і сил», «Комплекси, прилади та пристрої артилерійської розвідки», «Системи та пристрої ракетних комплексів», «Озброєння і техніка інженерних військ», «Морально-психологічне забезпечення в підрозділах, на кораблях (за видами)», «Музичне мистецтво у Збройних Силах», «Військова культурологія».

Церемонія, як і попередня, була подібна на ту, яку проводять для випускників Військової академії США, що у Вест-Пойнті. Випускники сидячи слухали промови та оплесками вшановували важливі промови чи нагородження найкращих. Не було стройового маршу. Все було вишукано. А замість монет у небо полетіли кашкети випускників.

А деякий час по тому випускники приступили до обряду побажань. У колі своїх колег, передаючи шолом із шампанським, промовляли побажання тим, з ким провели найцікавіші і найщасливіші роки свого життя.

Далі офіцери випускники служитимуть у різних куточках України. 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів