Завдяки допомозі з Польщі у Львові запровадили транспортування донорського молока

15:32 24 березня 2023 р.

Фото до новини

У банку грудного молока неотального центру Львівської обласної клінічної лікарні запровадили нову послугу – транспортування донорського молока.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Завдяки цьому неабияк розширились можливості банку, зокрема, збільшилась кількість донорів і вдалося зробити процес донорства доступнішим. Всі засоби для транспортування подарували меценати з Польщі – повідомили у лікарні.

Попередньо багато жінок хотіли б бути донорами, але щодня приносити своє молоко в банк грудного молока не мають змоги. Відтак, був організований забір молока безпосередньо з місця проживання мами. Попередньо з жінкою-донором обговорюються всі особливості зціджування, маркування і зберігання молока відповідно до санітарно-гігієнічного і температурного режимів. 

«Задля безпекових пріоритетів та з метою дотримання холодового ланцюжка, для транспортування свіжозцідженого молока ми використовуємо спеціальні термосумки з холодоелементами. Для транспортування замороженого молока маємо портативну автомобільну морозильну камеру. Адже донорське молоко може транспортуватися при певній температурі і залишається замороженим упродовж всього періоду. Усе задля наших передчасно народжених діточок і їх здоров’я. Вдячні нашим жінкам-доноркам за їх працю, небайдужість та відповідальність», - зазначила Оксана Масняк, директорка банку грудного молока ЛОКЛ.

Отож, жінки, які мають бажання стати донорами грудного молока, можуть зробити це, сконтактувавши з Оксаною Масняк за телефоном – 0505453853 (viber).

На Львівщині банк грудного молока діє також у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

У Львові зібрано понад 60 літрів грудного молока

Унікальний випадок: у Львові жінка успішно народила трійню сестричок

У Львові виходили хлопчика, який народився з вагою 750 грамів

Дівчинку, яка народилася з вагою 660-грамів, виписали з лікарні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів