За два місяці на Львівщині заготовлено 18 літрів грудного молока

11:50 20 жовтня 2022 р.

Фото до новини

За час роботи Банку грудного молока неонатального центру ЛОКЛ заготовлено вже 18 літрів молока

Два місяці тому розпочав свою роботу в Банк грудного молока неонатального центру ЛОКЛ і за цей час проведена велика системна робота. Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише  Dailylviv.com

Вже є достатня кількість жінок, які зголосилися бути донорами. Наразі фахівці працюють з ними, адже процес підготовки вимагає часу, скрупульозних обстежень та відповідального ставлення. 

«Передусім ми зосередилися на дітях із групи ризику. Це ті, які перебувають у відділенні інтенсивного та постінтенсивного лікування новонароджених, поруч із якими немає матерів чи мама налагоджує процес лактації, а можливість вигодовування грудним молоком, завдяки створеним умовам, не втрачається. Однозначно, для таких дітей є вкрай важливо розпочати вигодовування грудним молоком. Важливо, що зараз ми маємо уже заготовлено 18 літрів молока і запаси Банку постійно поповнюються», – повідомила керівник Банку грудного молока Оксана Масняк.

Часто у жінок виникають запитання: чи зможуть вони самостійно вигодовувати своїх дітей, які є на інтенсивній терапії чи є глибоко недоношеними. Фахівці зазначають, що в таких випадках тут також нададуть допомогу і підтримку, допоможуть налаштувати лактацію. 

«Ми, як ніколи, націлені на майбутнє і воно точно має бути яскравим, цікавим і наповненим здоровими дітьми. А також, ми вдячні усім небайдужим мамам, які стали донорами та тим, хто ще планують долучитись», – додала Оксана Масняк. 

Вісім дітей жінка з Городка народила в одному пологовому будинку Львова

Львівського хірурга нагородили у США

На Львівщині народжуваність зменшилася на третину за десятиріччя

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів