Львівського хірурга нагородили у США

21:31 19 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Львів'янин Гнат Герич отримав дві високі нагороди від Американського коледжу хірургів і військової медичної служби США.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.comЗавідувач хірургічного відділення Першого медоб’єднання Львова Гнат Герич розповів на Клінічному конгресі 2022 у США про те, з якими воєнними пораненнями доводиться працювати українським хірургам.

Цього року вперше в історії конгресу з доповіддю виступив український хірург.

«Тема військової травми та військові поранення має велике зацікавлення у медичному середовищі. Хірурги з різних куточків світу почули про військові травми та поранення, з якими стикаються українські хірурги через напад росії на Україну. Після виступу отримав багато подяк і слів підтримки українським лікарям, котрі рятують військових і цивільних у цей нелегкий час», - розповів Гнат Герич.

Клінічний конгрес ACS (Американської колегії хірургів) відвідує понад 20 000 медичних працівників. Для того, щоб потрапити в асоціацію й взяти участь в конгресі, потрібно пройти складну процедуру авторизації, яка повинна підтвердити високий рівень знань, науковий статус, а також практичний досвід і володіння технічно складними методиками операцій. 

За  підсумками доповіді львів'янин отримав дві високі нагороди від Американського коледжу хірургів і військової медичної служби США за роботу з навчання молодих українських хірургів, впровадження сучасних операційних методик в Україні та за високий рівень хірургічної допомоги постраждалим українцям.

"Присвячую їх усім лікарям України, які зараз на передовій так і в тилу, збройним силам України та вільному і незламному Українському народу!" - написав Гнат Герич у ФБ.

Львівщина втратила видатного хірурга

Військовий госпіталь у Львові очолив полковник-хірург

10 хірургів 5 годин оперували чоловіка, який розбирав снаряд

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів