У Львові щороку передчасно народжуються до 600 немовлят

16:15 15 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

В Україні щороку народжуються близько 20 тисяч недоношених дітей, з яких 1,2 тисячі – з екстремально низькою масою тіла до одного кілограма.

У Львові за рік передчасно на світ з’являються близько 600 малюків, з яких до півсотні – вагою до одного кілограма. Як зазначають у міській дитячій клінічній лікарні Львова, виходжування і реабілітація передчасно народжених діток для лікарів-неонатологів та батьків є складним процесом, який триває місяцями.

Як розповідв головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Львова Дмитро Квіт, за рік у неонатальному корпусі дитячої лікарні лікується близько 500 дітей, з яких 200 – народжені передчасно. І кількість таких діток щороку зростає. Погана екологія, постійні стреси, проблеми зі здоров’ям жінки та ускладнена вагітність призводять до того, що дитя з’являється на світ завчасно.

Лікування таких дітей стало можливим завдяки відкриттю 11 років тому у лікарні нового корпусу для новонароджених з відділеннями інтенсивної терапії, патології новонароджених, операційними блоками та всією сучасною інфраструктурою. Сьогодні неонатальна служба лікарні тісно співпрацює з партнерським госпіталем «Sick Kids» (Торонто), завдяки чому консультують складних пацієнтів онлайн, лікарі проходять стажування, тренінги тощо.

Про це повідомили в четвер, 15 листопада, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів