Запустимо серця разом: уперше у Львові встановили дефібрилятори в громадських місцях

18:56 27 травня 2022 р.

Фото до новини

У місті Лева встановили три дефібрилятори у місцях найбільших скупчень людей. Це Палац мистецтв, Церква Різдва Пресвятої Богородиці та Головний залізничний вокзал.

Медичні прилади придбали за кошти БФ SmartMedicalAidUa та БФ RazomForUkraine, БФ «Разом для України» у співпраці з Львівською ОВА. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«На Львівщині зараз мешкає значна кількість внутрішньо переміщених осіб. Навантаження на медичні заклади є досить великим, тому кожній людині дуже важливо володіти навичками надання допомоги потерпілому при зупинці серця. Ми стартували зі Львова і наступне місто Дніпро, де цю акцію «Запустимо серця разом» продовжимо», – зазначила засновниця благодійного фонду SmartMedicalAid, доктор медичних наук

20 досвідчених тренерів навчали усіх охочих надавати домедичну допомогу, яка рятує життя людей у перші секунди при раптовій зупинці серця.

«Дуже подобається, як тренери нас навчають. У час війни, попри те, що ми живемо поки що у мирному місті, важливо вміти допомогти і врятувати життя близькій чи навіть незнайомій людині. Хотілось, щоб періодично проводили такі навчання з надання медичної допомоги при різних випадках», – розповіла мешканка Львова Наталія, яка взяла участь у навчанні.

Начальник Львівської ОВА подякував організаторам за цю акцію та закуплені медичні прилади.

«Перша медична допомога рятує життя  і на передовій і у мирному Львові.  Дякую усім, хто долучився до сьогоднішнього заходу. Принагідно вітаю працівників екстреної медичної допомоги. Медики працюють, щоб рятувати наших воїнів та цивільних. Солдати захищають нашу державу, аби нині могли зібратись на цій площі. Слава Україні!» – Наголосив Максим Козицький. 

Як зазначають медики, в середньому у світі щороку від хвороб серця помирає понад 17 мільйонів людей. Це більше, ніж кількість людей, які помирають від ВІЛ, малярії та раку.

У Львові з'явилися два автомобілі від UNICEF

До Львова перебазували філію Центру дитячої кардіології і кардіохірургії Києва

Львівські рятувальники долучилися до відзначення Дня серця

Через ковід на Львівщині забули про серцево-судинні та онкологічні захворювання

Варфарин, ніфедипін і ацетилсаліцилову кислоту пацієнти одержуватимуть безкоштовно або зі знижкою

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів