За дев’ять місяців на Львівщині передчасно народилися 866 дітей

19:34 17 листопада 2022 р.

Фото до новини

З них 30 - померли: 23 дітей з цього числа народилися вагою до 1 кг. Передчасно народженими вважаються діти, які з‘явилися на світ від 22-го до 37-го тижня вагітності.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Фахівці Неонатального центру Львівської обласної клінічної лікарні розуміють, що кожна передчасно народжена дитина має свою історію, адже тут такими дітьми опікуються з 1977 року. Від того часу у стінах цієї лікарні друге життя отримали понад 20 тисяч таких немовлят, серед яких сотні були зовсім крихітними, маючи масу тіла при народженні менше 1000 г. Ці діти потребують спеціальних умов, а також догляду, лікування й опіки після народження. До війни Центр виходжував близько 800 таких дітей на рік, однак зараз їх стає більше.

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі одним з основних пріоритетів є ефективна медична допомога передчасно народженим дітям.

«Від сьогодні з’явилася можливість транспортування поспішайок з інших пологових будинків Львівщини до перинатального центру. Кожна передчасно народжена дитина, незалежно від терміну гестації та маси тіла, має право на якісну медичну допомогу та виходжування до моменту виписки. Для найменших пацієнтів вагою від 500 г наш центр стає справжньою домівкою, де є все необхідне. Декілька тижнів або навіть місяців, проведених в наших неонатологічних відділеннях, закладають основу для здорового майбутнього передчасно народжених дітей», - зазначає Марія Малачинська, директорка перинатального центру.

Вони поспішають народитися і їм потрібна особлива опіка, догляд та медична допомога, тому свій життєвий шлях поспішайки часто розпочинають із реанімацій дитячих лікарень. Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит» також виходжує поспішайок. А дякуючи допомозі багатьох благодійників та Опікунській Раді вдається оснащувати відділення новітніми медичними апаратами та медикаментами, аби ще більш якісніше надавати допомогу найдорожчим.

Львівські лікарі врятували недоношене немовля: історія породіллі з Київщини

Дівчинку, яку через кесарів розтин врятували з лона матері, хворої на Covid, виходжують у Львівській обласній лікарні

У Львові виходили хлопчика, який народився з вагою 750 грамів

Дівчинку, яка народилася з вагою 660-грамів, виписали з лікарні

Вісім дітей жінка з Городка народила в одному пологовому будинку Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів