Уже наступного дня після операції пацієнт може ходити: у Львів привезли нову технологію протезування

11:27 29 березня 2023 р.

Фото до новини

Ця технологія називається - остеоінтеграційне протезування – коли в кістку вживлюють штучну кінцівку.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Її у Центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова з Австралії привіз знаний у всьому світі лікар Муньєд Аль Мудеріс. Він поставив півтори тисячі таких протезів у світі і вже у квітні перший такий протез встановить українцеві.

У Центрі НЕЗЛАМНІ Муньєд Аль Мудеріс провів три дні. Ортопед-травматолог ознайомив українських фахівців із «секретами» остеоінтеграційного протезування. Оглянув сотню пацієнтів та спільно з травматологами виконав кілька операцій. 

Муньєд Аль Мудеріс – зірка світової медицини та людина року у Австралії, амбасадор проєкту НЕЗЛАМНІ. Сам чоловік родом з Іраку. Виріс у воєнний час в країні і бачив багато людей, яких травмувала війна. Ще з дитинства мріяв допомагати людям знову бути мобільними. До Австралії свого часу дістався човном – як біженець. Рік провів у слідчому ізоляторі, а після цього почав працювати над новітньою технологією протезування. 

До слова, технологія остеоінтеграційного протезування – давня мрія українських лікарів. Вона дозволяє встановлювати протези людям з «високою» ампутацією ніг. На жаль, на такі протези зараз великий запит. 

Довідка

Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ на базі Першого медоб’єднання Львова – це унікальне місце, де кожен, хто постраждав від війни, отримує шанс бути врятованим та реабілітованим у своїй рідній країні. З кожним таким українцем працює мультидисциплінарна команда фахівців: хірург, травматолог, протезист, психотерапевт, фахівець із реабілітації. Пацієнт не шукає допомоги за кордоном чи в кількох різних закладах – він отримує її в одному центрі. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези. За рік тут уже безкоштовно протезували 100 українців. 

Львів'янину встановили найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері (відео)

У Львові чоловікові з Авдіївки, який голіруч виніс з городу 12 мін, аби викопати картоплю, встановили протез

У Львові почали збирати кошти на протези для незламних

Маму і доньку, які під час ракетного обстрілу росіян втратили ноги, поставили на протези у Каліфорнії

У першій майстерні протезування у Львові записують у лист очікування

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів