Уряд ФРН надав 9 мільйонів євро для центру реабілітації у Львові

19:06 22 червня 2023 р.

Фото до новини

На завершення реконструкції центру реабілітації НЕЗЛАМНІ на вулиці Мазепи, нову протезну майстерню, медобладнання та навчання протезистів, уряд Німеччини виділив 9 мільйонів євро.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, пише Dailylviv.com.

За кошти, які надав уряд Німеччини, планують завершити реконструкцію центру реабілітації на вулиці Мазепи, 25 (так звана друга черга), закупити реабілітаційне обладнання, облаштувати нову протезну майстерню і закупити туди обладнання, а також провести навчання для лікарів-протезистів.

Розвивати екосистему Незламні у Львові допомагають чимало благодійників і донорів. Раніше німецьке місто Фрайбург долучилося до реконструкції корпусу реабілітації на вул. Мазепи, 25 (перша черга), а також пожертвувало 1 мільйон євро на будівництво гуртожитку для пацієнтів реабілітаційного центру у Львові.

Нагадаємо, 11 квітня у Львові відкрили першу чергу сучасного корпусу реабілітації на вул. Мазепи. Це 7 поверхів з сучасним обладнанням для відновлення: щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців. Тут є сучасне обладнання: роботизована система ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою, тощо. Також є реабілітаційні зали зі сталевими підйомниками, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати. Невдовзі запрацює і басейн, адже реабілітація у воді – невід'ємна складова відновлення.

У Національному центрі Незламні на базі Першого медичного об’єднання Львова вже пролікували понад 13 тисяч поранених. Це військові і цивільні, дорослі та діти.

Довідка

Національний реабілітаційний центр Незламні (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних.

До Львова прийшла світова компанія Össur, щоб допомогти протезувати українців

Львів'янину встановили найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері (відео)

Уперше в Україні: у Львові бійцю, який втратив дві ноги, вживили протез просто в кістку (відео)

У Львові почали збирати кошти на протези для незламних

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів