У тренінгу з роботизованої хірургії у Львові взяв участь головний хірург ЗСУ

12:45 13 червня 2023 р.

Фото до новини

У лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова відбувся унікальний дводенний тренінг роботизованої хірургії.

З колегами-хірургами з різних міст України львівські медики ділилися своїм досвідом операцій з допомогою робота Da Vinci. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

 «Упродовж цих двох днів з нами був Львів, Київ, Ужгород, Рівне та Вінниця, а також головний хірург ЗСУ Костянтин Гуменюк. Хірургічна служба ЗСУ уже однією з перших впровадила сучасну лапароскопію при бойовій травмі живота та торакоскопію при бойовій травмі грудної клітини безпосередньо у мобільних госпіталях, тож на черзі роботизована хірургія. Костянтин Гуменюк прагне застосовувати найсучасніші технології у війську для порятунку життя наших захисників», - розповів Олег Самчук, генеральний директор Першого медичного об’єднання Львова.

Роботична команда лікарні ділилася досвідом та знаннями, які здобула за кілька років проведення втручань з допомогою робота Da Vinci. Робот зʼявився у львівських медиків три роки тому. Відтоді хірурги прооперували 55 пацієнтів, наймолодшому з них – 11 місяців, найстаршому – 87 років.

Костянтин Гуменюк та всі учасники тренінгу мали змогу попрактикуватися – спробувати самостійно керувати руками робота Da Vinci. Усім це виявилося до снаги, кажуть медики.

Зазначимо, за ці три роки у лікарні робот Da Vinci допомагав хірургам рятувати життя і підтвердив свою ефективність. Адже пацієнти виписуються додому за кілька днів після втручання, швидко повертаються до активної діяльності, крововтрата та ризик зачепити інші внутрішні органи під час таких операцій – мінімальні. З роботом лікарі отримують надпотужні можливості: краще бачить завдяки 3D-зображенню та 20-кратному збільшенню, надточність рухів, можливість проникати у найменші ділянки, працювати з інструментами з підвищеною маневреністю та оперувати на відстані.

У Новояворівську відкрили першу в Україні клініку дофронтової стоматологічної допомоги

Як військовослужбовцю підтвердити травму, отриману під час бойових дій, - Львівський ОТЦК і СП

12 хвороб, яких не має бути у військовослужбовця ЗСУ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів