Усе зроблено без жодного розрізу: у Львові провели операцію з допомогою робота Da Vinci

23:22 9 грудня 2020 р.

Фото до новини

У міській лікарні швидкої медичної допомоги сьогодні вперше провели операцію з допомогою робота-хірурга Da Vinci. Лікарі прооперували 50-річного пацієнта з діафрагмальною грижею, мешканця Бродів.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Уперше у Львові робот Da Vinci прооперував людину. 50-річний мешканець Бродів поступив до Лікарні швидкої допомоги з підозрою на шлунково-кишкову кровотечу. Ситуація була критичною. Тому медики прийняли оперативне рішення виконати операцію з використанням роботизованої системи.

Da Vinci — це унікальний робот-хірург, з допомогою якого можна робити надскладні операції у важкодоступних місцях.

Сьогоднішня подія — це насправді великий прорив для хірургії Львова та України. До того такі операції виконували лише приватні медзаклади. Тепер це можливо і в нашій комунальній лікарні.

Дякуємо всій команді за ще одне врятоване життя", — прокоментував подію мер Львова Андрій Садовий.

«Робот Da Vinci прооперував першого пацієнта у Львові. Сьогодні з допомогою робота-хірурга Da Vinci в нашій лікарні ліквідовано грижу діафрагми. І це — фантастика! Все зроблено без жодного розрізу, лише через проколи.

Щасливчиком став 50-річний житель Бродів. Він звернувся до нас із підозрою на кишково-шлункову кровотечу. Обстеження показало завеликий отвір між черевною і грудною порожнинами. Частина шлунку змістилася в грудну клітину. Треба було оперувати!

Хірург під час втручання був за кілька метрів від пацієнта. Завдяки камері, яка транслювала зображення, і чотирьом «рукам» робота, якими лікар керував на відстані, той бездоганно усунув проблему, зробивши навіть пластику. Пацієнт уже в свідомості. Все минуло добре.

У Львові оперує робот! Це наша нова реальність!Пишаюся командою. Ви — молодці!", — зазначив головний лікар лікарні Олег Самчук.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів