У Львові ніхто з 220 протестованих священників не має коронавірусу

21:38 13 квітня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні у Львові продовжили тестувати священників: тести зробили уже 220 отцям, в усіх - результат негативний. Загалом протестувати планують близько 500 духівників усіх християнських конфесій міста. Окрім того, мерія передала 280 тестів для медичних капеланів, які пройдуть тестування на місцях.

«Ми прийняли на рівні міста рішення, запропонували Церкві ідею, щоб священники пройшли тестування для своєї безпеки і безпеки тих людей, з якими вони контактують. Церква радо підтримала цю ініціативу. Тестування розпочали минулого тижня у п’ятницю, продовжили в суботу, сьогодні, і так будемо тестувати до кінця тижня, оскільки місто велике, і церков багато. Духовенство радо відкликається на таку ініціативу. Дякуємо Церкві за їхню свідому позицію",  - зазначив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР.

Як зауважила керівниця міського штабу з прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії COVID-2019 Галина Слічна, в усіх отців, які уже пройшли тестування на коронавірус, результат негативний. 220 експрес-тестів були проведені серед священнослужителів різних конфесій.

«З ініціативи міської ради сьогодні в нас відбулося тестування нашого духовенства. Слава Богу, всі тести виявилися негативними. Це для нас дуже важливо, тому що священники дуже багато контактують з людьми, і ми переживаємо за себе і за людей. Тому ми дуже вдячні, що в нас була така змога протестуватися. В нас протестувалися близько 25 священників православної церкви, які служать на території міста. Всі з розумінням поставилися до цієї ініціативи», — зазначив у коментарі протоієрей Назарій Швець, ключар собору святого великомученика Георгія у Львові.

«Сьогодні на коронавірус протестовані пастори протестантських церков м. Львова різного напрямку. Сьогодні протестували 60 осіб. Усі результати — негативні, не виявлено жодного з підозрою, або такого, що вже перехворів. Хочу подякувати міській владі за те, що ця ініціатива була саме від них», — зауважив у коментарі Василь Чопик, керівник церкви адвентистів сьомого дня у Західному регіоні.

Як відбувається забір крові й саме тестування, пояснили медичні працівники, які робили експрес-тести. Зокрема, перед тестом людині вимірюють температуру тіла і записують її контактні дані. Тоді з пальця беруть кров і вводять її в тест. За 15 хвилин — є результат: або позитивний, або негативний.

«Відбувається забір капілярної крові з пальця на дослідження імуноглобулінів G і М. Результат готовий за 15 хвилин: якщо є відповідні імуноглобуліни, тобто тест позитивний, то на експрес-тесті з’являється смужка біля відповідної познаки, якщо негативний — смужки біля цієї позначки немає. Це дає змогу зрозуміти, що людина не є хворою і не перехворіла. Наразі в жодного з отців тест не дав позитивного результату», — зазначила Світлана, біологиня лабораторії 1-ї міської поліклініки м. Львова, яка проводила тестування.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

"Щоденний Львів" повідомляв, що на заході України у Вербну неділю не було порушень карантину. А на межі Львівщини тепер усім вимірюють температуру і шукають ознаки коронавірусу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів